Bæredygtig energi i husstanden trender

Alle har hørt tale om bæredygtig energi. Måske også om pillefyr, solceller og fossile brændstoffer, men hvordan er det nu lige det hænger sammen? Bæredygtig energi hedder sådan, fordi den kilde, der bruges til at udvinde energien, ikke udtømmes. Har du for eksempel investeret i solceller på taget eller som en lampe i jorden, stammer energien derfra fra solen. Solen bliver ikke bare sådan brugt op, og derfor er energien bæredygtig. Og bæredygtighed er noget af det, der er virkelig hot for tiden. Særligt når det gælder køb af hus eller ombygning deraf, er bæredygtighed en topprioritet for mange. Og det er godt nyt for os alle.

Dem, der køber huse lige nu, er typisk yngre par med børn. Det er også typisk de yngre, der kaster sig ud i at bygge huset om. Viden om bæredygtig energi og vigtigheden af, at den vinder indpas, er forholdsvis ny, og det tager tid, før denne viden spreder sig til, og accepteres, af hele befolkningen. Det er derfor ikke underligt, at det er de unge, der er bannerførere på området. Og når mange unge gør en bestemt ting, udvikler det sig hurtigt til en trend!

Hvorfor bæredygtig energi?

Hvorfor egentlig investere i pillefyr og solceller? Det fungerer jo udmærket blot at trykke på kontakten eller dreje på termostaten uden at tænke nærmere over, hvorfor og hvordan det virker. Fordi oliepriserne er steget, er et pillefyr billigere i drift end det gamle oliefyr. Varmeudgifterne bliver faktisk omkring 60 pct. mindre, hvis du udskifter oliefyret med et pillefyr. Derudover er pillefyret naturligvis bedre for miljøet, og passer faktisk sig selv, når du har fyldt piller på. Pillerne vil da vandre fra magasinet til kedlen, når det er nødvendigt. Derved betaler du også kun for det, du bruger. Du kan læse mere om pillefyr her.

Solceller fungerer, som navnet antyder, pga. solens lys. Det er altså ikke solens stråler, der er afgørende for, om du har varmt vand eller lys i huset, men selve sollyset. Det er en ret væsentlig information, når man bor i et solfattigt land som Danmark. Ligesom med pillefyret, kan du spare penge på at skifte til solcelleenergi, fordi du ved at installere din egen energikilde, kan blive uafhængig af de stadig stigende elpriser. Solcelleanlæg er relativt dyre at anskaffe, og skal installeres af en professionel, men der er ingen tvivl om, at de er vejen frem. Alt de kræver for at blive ved med at fungere, er en solcellevask, og det er nok at vaske dem 1-2 gange årligt.

Research og spar penge

Som med alt andet, bør man gøre sit forarbejde ordentligt, inden man investerer. Særligt når det gælder større poster som fx anskaffelse af et pillefyr eller et solcelleanlæg. Google er din bedste ven, ligesom du heller ikke bør tøve med at benytte dig af dit netværk. Du kender garanteret én, der kender én, der selv har pillefyr eller solcelleanlæg, eller ved, hvor du kan få dem i høj kvalitet til billige penge.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud: