Sådan bæres blazere til damer

blazer dame

6 måneder siden |  0 comments  |  Mode

Mangler du et stykke tøj, der kan peppe din hverdag og ethvert outfit, du ejer, op?

Så er en blazer dame en rigtig god ide. Den kan være casual, boheme, klassisk eller gøre dit outfit ekstra formelt, og de fleste kvinder kan efterhånden ikke undvære en sort blazer i garderoben.

Overvejer du om ikke du burde investere i en blazer til denne sæsons festligheder og festlige hverdage? Så læs med her for alt du behøver at vide om blazeren.


Hvilken blazer skal jeg vælge?


Der findes mange forskellige typer af blazere. Det, der varierer, er længden, farven, mønsteret og hvorvidt blazeren er dobbeltradet eller enkeltradet. Det hentyder til om der er to rækker eller én række af knapper, hvor det sidste helt klart er det mest almindelige.

Det en dame blazer kan, som blazere til mænd ikke kan lige så let, er at eksperimentere. Du kan finde mange berømte kvinder i lækre, mønstrede blazere, for eksempel Beyoncé i hendes famøse polkaprikkede suit look.

Så selvom den sorte blazer klart er lettest at få til at passe ind i garderoben og også er den man måske vil bruge mest, så ligger der en masse potentiale i at vælge en blazer, der er mønstret og anderledes.


Hvilken farve blazer skal jeg vælge?


Som sagt kom 80’ernes “power suits” med blazere i pangfarver, og det var netop for femininitetens skyld. For lidt female power, prøv da ikke kun at udforske det mønstrede stof, men også de mange fine farver, som blazere fås i. Farver som hvid, blå, grå, rød, grøn og pink kan virkelig være med til at gøre dig bemærkelsesværdig.En tredje ting du kan gøre for at få den feminine side frem i en blazer, er at vælge en i velour. Især for tiden hylder vi det stof og blazere til damer i velour er rigtig populære.


Hvordan skal en blazer sidde?


Hvordan en blazer skal sidde og bæres, er helt afhængig af, hvilken stil du går efter. Selvfølgelig er det vigtigt, at den passer godt på dig, så sørg for det første for at blazeren ikke sidder for stramt omkring skulderen og for løst omkring taljen.

Går du efter et casual look, så prøv en lang, lys blazer til et helt almindeligt sæt hverdagstøj, fx jeans og T-shirt. Et klassisk look kan du opnå ved at have blazeren på til matchende bukser og en turtleneck trøje indenunder, gerne af chiffon. Det er perfekt til den moderne business kvinde.

Du kan også gå den modsatte vej og gøre dit look med en blazer dame mere boheme. Det gør du ved at vælge en blazer med mønster og tager den ud over en lang kjole. For et ekstra formelt look til en fest eller tur i byen er en skinnende blazer eller blazer dame i velour rigtig fin med en kort kjole og stiletter.


Hvilke mærker laver gode blazere?


Når du skal vælge en blazer, er der rigtig mange steder at finde den rigtige. Mærker som udmærker sig lige præcis, når det kommer til blazere, er Mbym, Neo Noir, Tiger of Sweden, Ralph Lauren og Hugo Boss. Men fordi blazeren findes i mange afskygninger, er der også mange mærker og designere, der kommer med deres fortolkning.


Hvad er blazerens historie?


Blazeren kommer oprindeligt fra England i begyndelsen 1800-tallet, hvor de blev brugt af roklubben ved navn Lady Margaret Boat Club, som var roklubben fra St. John’s College, Cambridge. Det var denne blazers røde farve, der gav dem navnet.

I begyndelsen var det kun mænd, der gik i blazere, men lige siden Coco Chanel designede sit første jakkesæt til kvinder i 1914, har blazere været fantastisk in for kvinder også.

Længe har suitet været forbundet med magt. I 80’erne begyndte man endda at tale om et “power suit” til kvinder, hvor suitet er komplet med skulderpuder, flotte knapper og feminine farver med knald på.

Også i dag ses kvinder, businesskvinder såvel som celebrities og helt almindelige kvinder, i suits og med blazere for at udstråle power og kvindelighed. Man kan altså se det som et led i kvindefrigørelsen, at vi kvinder også ejer det outfit som engang kun blev brugt af mænd.


Guide & InspirationTyper af Blazere til Damer

4 Måder At Bruge En Blazer


EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Gallakjoler – sådan finder du dig den elegante kjole

  • Trenden.dk
  • 0 Comments
  • 5 måneder siden

Guide: Find den rette sweatshirt

  • Trenden.dk
  • 0 Comments
  • 6 måneder siden

Morgenkåbe - Den blødeste trend

  • Trenden.dk
  • 0 Comments
  • 6 måneder siden