Brudepigekjoler – guiden til den perfekte kjole

Der er mange ting der skal besluttes i planlægningen af et bryllup. Én af dem er, hvilke brudepigekjoler brudepigerne skal bære på den store dag. For uanset om man er brud eller brudepige, så er det ét spørgsmål der er absolut essentielt for den enkelte; hvad skal man have på? For det er ikke fuldstændig underordnet, hvilke kjoler brudepigerne tager på. Der er nogle ting der må overvejes før den endelige beslutning tages. I det følgende finder du svar på de spørgsmål, der især bør overvejes, inden valget af brudepigernes kjoler træffes.

Hvilken farve er den rette på kjolen?

Når det kommer til valg af farve på brudepigernes kjoler, så er der flere ting der bør overvejes på forhånd. Det er utroligt vigtigt, at man ikke tager fejl af, hvem der er brud og hvem der er brudepige. Det er faktisk én af de vigtigste – og eneste – regler for valg af kjoler til sine brudepiger. Derfor bør brudepigernes kjoler ikke være samme farve som brudens.

Lad bruden skille sig ud

Hvis brudekjolen er hvid er det også en god idé at brudepigerne – og resten af bryllupsgæsterne – holder sig fra farver i samme nuance som råhvid, beige, lys rosa eller lignende farver. Som oftest kan det være en god idé at vælge en farve på brudepigernes kjoler, som skiller sig markant ud – for eksempel lilla, blå, grøn eller orange.

Det kan være en god idé at afholde sig fra de mere sarte pastelfarver til brudepigekjolerne, både fordi der er risiko for at de minder for meget om farven på brudens kjole, men også fordi det i høj grad kan medvirke til, at det ikke er tydeligt nok, hvem der er brudepiger. Derfor er en stærk farve et fordelagtigt valg, når det kommer til brudepigernes kjoler.

Hvilken model skal brudepigernes kjoler være?

Også i forhold til kjolens model er det vigtigt, at der ikke er tvivl om, hvem der er brud og hvem der er brudepige. Som brudepige skal brudepigekjolen være speciel og få brudepigen til at skille sig ud fra de resterende gæster, men det er samtidig vigtigt, at brudepigens kjole ikke hverken ligner brudens kjole for meget, eller er mere opsigtsvækkende end brudens. Når man skal vælge modellen på kjolen er det derfor rigtig vigtigt at finde en balance mellem det opsigtsvækkende og det nedtonende, så brudepigen ikke stjæler opmærksomheden på brudens store dag.

Hvilken type brudepigekjole skal jeg vælge?

Som brudepige er det også vigtigt at vælge en kjole der passer til brylluppets kvaliteter. Bryllupper afholdes på et væld af forskellige måder og det er vigtigt at finde en kjole, der passer til brylluppets tema og lokation. Hvis det er et afslappet havebryllup, så er det måske mindre passende med en lang kjole med masser af glitter, men mere passende med en cocktailkjole og nogle flotte sandaletter. Er brylluppet derimod på et fint slot, så er masser af glitter og lange kjoler måske mere passende end en kort cocktailkjole. Derfor må man overveje brylluppets tema og lokation, før brudepigens kjole bestemmes.

Kan jeg vælge en sort brudepigekjole?

Her er svaret normalvis nej. Der kan være flere grunde. Nogle mener, at sort signalerer sorg og farven dermed ikke er passende til en festlig dag som et bryllup, som står i kærlighedens tegn. Andre mener, at sort skiller sig for meget ud og i nogle tilfælde kan stjæle fokus for bruden – og det er jo det sidste man ønsker som brudepige.

Men der er også andre faktorer der spiller ind. For brudepigen skal også føle sig tilpas i sin kjole – og ikke alle kan vælge enhver farve og så føle sig godt tilpas.

Selvfølgelig går brudens tanker og ønsker normalvis forud for en selv, men det vigtigste er at alle kan føle sig tilpas i deres kjole på denne store dag.

Føler man sig bedst tilpas i en sort kjole, så sørg blot for at koordinere det med bruden og få hendes ”accept” – denne koordinering af kjolevalg er selvfølgelig en god ide uanset hvilken kjoler du påtænker at have på til brylluppet.

Eksempler på brudepigekjoler (video)

I nedenstående videoer kan du se eksempler på brudepigekjoler

brudepige kjoler~1

billige brudepigekjoler udsalg online

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

blazer dame

Blazere til damer

Mangler du et stykke tøj, der kan peppe din hverdag og ethvert outfit, du ejer, op? Så er en blazer dame en rigtig god ide.

kjole til fest

Kjole til fest

Når der pludselig dukker en mail eller en Facebook-begivenhed op med en invitation til fest, så skal du bare tage det helt roligt med at

denim jakke

Denim Jakke

Sommerens stof er denim. Og det kan man faktisk sige for de forrige og kommende somre også, for er der noget denimstof er, så er

bomber jakke

Bomber jakke

Væk med vinterjakken, væk med dunjakken, væk med læderjakken — når det bliver forår og varmt, så er det bomber jakken, der er vejen frem.

røde kjoler

Røde Kjoler

Hvis der er noget de fleste af os kvinder elsker, så er det kjoler. Vi går selvfølgelig tit i jeans, for dem elsker vi jo