Buksedragter - trenden der kan mere end bare en kjole

buksedragter

6 måneder siden |  0 comments  |  Mode

Har du nogensinde drømt om at kunne fikse en tøjkrise med ét enkelt stykke tøj? Det har du helt sikkert, og svaret? En buksedragt. Denne er blevet utrolig trendy igen og ses overalt i forskellige stilarter og designs.

Fælles for dem alle er selvfølgelig, at toppen hænger sammen med bukserne - hvilket gør det til et praktisk stykke tøj, let at vaske og den ideelle løsning til din næste tøjkrise. Buksedragter kan nemlig styles til de fleste begivenheder. Har du endnu ingen buksedragt i din garderobe, eller mangler du lidt inspiration til nye styles? Så læs med her.


Hvor kommer buksedragten fra?


Det kan være svært at navigere i buksedragtens historie, for oversættes det til engelsk, er der en del ord, der dækker vores. Jumpsuits, playsuits og rompers. De såkaldte rompers, som er en kort og praktisk buksedragt til børn, kom frem i begyndelsen i 1900-tallet. De blev brugt til at lege i, fordi de var løse og dermed gode for børnene at bevæge sig i.

Jumpsuits er heldigvis en lille smule mere badass. De kommer nemlig oprindeligt fra det funktionelle stykke tøj, som faldskærmsudspringere brugte til at isolere kroppen i de kolde højder. Den har altså lange ben og gerne lange ærmer også.

Siden opfindelsen har jumpsuiten været brugt af utallige kunstnere. Blandt andre Queen, Elvis Presley, Britney Spears og Spice Girls har alle optrådt i specielle jumpsuits. I modeindustrien er jumpsuiten også elsket. Den er for designere interessant at lege med på grund af den ubrudte linje, som løber fra hals til fødder.

Playsuits har korte ben. Denne så dagens lys i 1930’ernes New York, hvor den blev brugt som sportstøj, og efter at have været ind og ud af modebilledet, har playsuiten gennem 00’erne ikke mistet sin popularitet. Og med rigtig god grund.


Kan man tage buksedragter på til fest?


Ja, det handler blot om valg af buksedragt og styling. Den kan være utrolig alsidig og hvilket look, du får i den afhænger helt af, hvilken type du vælger. Så skal du til fest og vil gerne have en jumpsuit på, kan det sagtens lade sig gøre. Her er et par tips til valget.

 • Silke. Til brug om aftenen er elegant silke helt perfekt. Især playsuits findes i smukke silke- eller silke-lignende stoffer, så du til en fornem fest kan se virkelig fancy ud.

 • Striber. En navy-blå jumpsuit med hvide striber og et skarpt, business-y udtryk kan være rigtig classy.

 • Bånd om taljen. En bredt bånd, der bindes om taljen som en del af en jumpsuit, ophøjer helt klart buksedragtens ellers afslappede look.

 • Lange ærmer. Eventuelt af blonder. Det gør den ideel til en tur i byen, hvor du gerne vil se elegant ud.

 • Sort eller hvid. For en let måde at se chik ud i en buksedragt, er en sort eller hvid de helt oplagte valg. Gå især efter hvid, hvis det er sommer og din krop er blevet lækker solbrun.
Og ellers drejer det sig om styling. Stiletter og store gyldne øreringe. Højhælede plateausko og løst, krøllet hår. Neglelak, perler og what not - til fester er det en leg at dresse en buksedragt up.


Hvilken buksedragt skal jeg vælge?


Hvis du ikke skal til fest, kan buksedragter stadig være helt perfekt. En løs og afslappet playsuit til sløve søndage, eller en hvid og elegant jumpsuit til en evening stroll langs stranden. En klassisk, rød jumpsuit til dage i skolen eller på kontoret, når du føler for lidt ekstra komplimenter.

Der findes utallige slags buksedragter derude, så det gælder blot om at finde den, der matcher din stil bedst. Heldigvis er det sådan, at buksedragter nærmest klæder alle kropstyper, så der er med garanti også en, der sidder fantastisk på dig og fremhæver det bedste. Leg med farver og længden på benene, ærmer og detaljer.


Hvilke mærker lave gode buksedragter?


Fordi de er så populære, kan man finde dem nærmest overalt - også billigt. Især H&M, Sisters Point og Only har smarte buksedragter til kvinder, til piger, til fest og til en god pris. Men da high fashion-industrien også har taget dem til sig, finder du også mærker som Mads Nørregård, Neo Noir og by Malene Birger på markedet med fantastiske designs.


Guide & InspirationBuksedragter // LOOKBOOK

$1200 Billige vs. Dyre ASOS Buksedragter TRY-ON

Buksedragter Som Kvinder Kan Tisse I


EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Gallakjoler – sådan finder du dig den elegante kjole

 • Trenden.dk
 • 0 Comments
 • 5 måneder siden

Guide: Find den rette sweatshirt

 • Trenden.dk
 • 0 Comments
 • 6 måneder siden

Morgenkåbe - Den blødeste trend

 • Trenden.dk
 • 0 Comments
 • 6 måneder siden