Sommerens stof er denim. Og det kan man faktisk sige for de forrige og kommende somre også, for er der noget denimstof er, så er det tidløst. Og det gælder især denim jakken. Derudover er det en utrolig alsidig jakke, der både kan være chik og feminin eller afslappet og cool. Denim jakken er perfekt til hverdag, hvor vi i forvejen er vilde med at gå i indigo blå denim jeans. Har du ikke allerede en lækker denim jakke hængende i skabet, så er tiden inde! Læs med her for den inspiration, du skal bruge før du køber – for hvem kan sige nej til mere denim?

Denim jakke grey

Denim jakke grey

Klassisk denim jakke, med forlommer og brystlommer. Materialer: Bomuld 98%, Elastan 2%

KR.599.95
Mere info
Hvid Moss CPH Natila denim jakke

Hvid Moss CPH Natila denim jakke

Pasform: Normal Kvalitet: 98% bomould, 2% lycra

KR.375.00
Mere info
Denim jakke

Denim jakke

Materiale: DenimModellens størrelse: Modellen er 174 cm høj og bruger størrelse smallMærke: Veraldo

KR.599.00
Mere info
Studded denim jakke

Studded denim jakke

Modellen er 175 cm høj og bruger størrelse mediumMateriale: DenimMærke: Veraldo

KR.449.00
Mere info

Hvilken denim jakke skal jeg vælge?

En denim jakke er i virkeligheden den ultimative jakke. Brug den til hverdag eller brug den til fest, kom nogenlunde sikkert gennem en uventet regnbyge eller tag den frem en sommerlig dag, hvor luften er mild. Spørgsmålet er sådan set ikke om du skal have en cowboyjakke, men hvilken du skal vælge. De fleste cowboyjakker går til omkring hoften, men de fås selvfølgelig også både kortere og længere. Derudover er oversize jakker i denim også rigtig populære, så det gælder blot om at finde den denim jakke der bedst matcher din stil og din garderobe. Jakker skal gerne passe til det meste og især denim jakken, fordi den altså er en tidløs investering, som kan holde i mange år. Heldigvis passer denim til det meste. Der findes dog efterhånden så mange fortolkninger af den klassiske blå denim jakke, at valget kan være rigtig svært. Især til kvinder er der lavet modeller med mange fine detaljer. Fx specielle knapper, glitter eller tekst kan virkelig være med til at bringe en jakke af denim til det næste niveau. Også til mænd er denim jakken et sikkert valg. Tilbage i tiden blev denimstoffet introduceret i form af denim jeans som arbejdsbukser til mænd, og der gik faktisk rigtig længe inden man så denim blive populært blandt kvinder. Det er altså et råt look, som godt nok i dag betragtes som unisex. Du kan hurtigt skabe et fancy look med den rette denim jakke, men du kan også finde en, som er mere slidt og dermed fx passer rigtig godt til udendørs aktiviteter. Det er altså bare at finde en denim jakke som møder dine krav og passer godt til din stil.

I hvilke farver findes denim jakken?

Historisk set blev denimstoffet farvet med det blå farvestof indigo, og det er derfor det mest klassiske look, og det man oftest ser i bybilledet. Ikke desto mindre er der kommet en masse andre trends på markedet og især den vaskede, sorte jakke er helt vildt populær. Derudover er hvid, lyserød, orange og gul virkelig også nogle solide valg, når det kommer til farven på din denim jakke. Du kan være helt sikker på at blive set.

Hvor varm er en denim jakke?

Denim er det perfekte stof til om sommeren, især til at holde dig varm hen ad de kølige aftener. Dur en denim jakke om vinteren? Nej, nok ikke helt. Hvis du gerne vil holde dig varm med en jakke i denim så længe som muligt, så er stoffet heldigvis ret slidstærkt, så det kan holde til det meste. Det forklarer netop hvorfor det i sin tid blev brugt til arbejdsbukser. Ikke desto mindre er oversize jakker af denim som nævnt også ret populære, så der kan du snildt benytte dig af lag-på-lag til at holde dig varm i de kolde måneder – eller hvis foråret ikke helt slår til. En cowboyjakke er varm, men så snart vinteren nærmer sig, behøver man ikke være ret kuldskær før der skal mere til.

Hvilke mærker laver gode denim jakker?

Når du skal investere i en denim jakke er det vigtigt at gå efter kvalitet, så jakken virkelig kan holde mange år. Mærker som Levis og Tommy Hilfiger er fx gode at tjekke ud, eller du kan være rigtig heldig at finde en fin én i genbrug. Du kan roligt regne med, at denim ikke går af mode i nærmeste fremtid, men derfor er der heller ingen grund til at vente med at være en del af trenden.

Guide & Inspiration

DIY Denim Jakke (Gør-det-selv)

DIY Custom Denim Jacket

Sådan Styler Du En Stort Denim Jakke (damer)

Sådan styler jeg en sort denimjakke | Astrid Olsen

STOC x STROEM Denim Jakke

STOC x STROEM denim jakke