Derfor sover mange unge for lidt

Det er et problem, der langsomt er noget man hører mere og mere om; de unge studerende sover ikke nok. Dette har dog været et problem gennem meget lang tid, men det er først nu at tallene er steget nok til at vi ikke kan undgå at høre om det. Endelig får de studerende så lidt søvn, at det påvirker deres præstationer, og det er først der vi, som samfund, vælger at skride ind og tage hånd om problemet. Men hvad kan der egentlig gøres, når vi ikke engang ved hvorfor problemet er opstået? Mange mennesker, der ikke er studerende, ryster blot på hovedet og beder de studerende om at tage sig sammen. Men dette er meget åbenlyst ikke problemet. Hvis løsningen var så simpel som det, havde der ikke været noget problem til at begynde med. Det er et alvorligt problem og noget vi bør tage alvorligt. Studerende bliver nemlig påvirkede helt fra gymnasiet, muligvis endda tidligere, og helt indtil de er færdige med deres længerevarende uddannelser. Og herefter er permanente skader sat i spil.

Det stressende miljø og studielivet

En faktor som mange mennesker peger fingre af, er det studiemiljø vi udsætter de unge mennesker for. Dette med god grund. Det kan være vanskeligt at sætte sig ind i hvor hæmmende det er for ens studieliv at ikke få nok søvn, hvis ikke man selv er studerende. Men for de studerende, er det noget der har indflydelse på deres hverdag, hver eneste dag. Presset de unge mennesker udsættes for, er her en enorm faktor. Tidligere og tidligere får de unge mennesker at vide, helt præcist hvor vigtigt det er at få rene 12-taller. Og det stræber de så efter. De bliver oppe hele natten for at studere til eksamener og skrive stile, blot for at sikre sig 12-tallerne. Dette er ikke et problem, der kun hører hjemme i gymnasierne. Følelsen af at skulle have topkarakterer hele vejen igennem, følger dem helt op gennem deres tid på universitetet. Og pludselig er det mange år af en persons liv, der er fyldt med stress og søvnløshed.

Ikke nok pleje af sin seng og sit hjem

Men søvnløsheden har ikke én isoleret årsag. Det er mange faktorer der spiller sammen, og ender i et kæmpe problem. Noget mange mennesker ikke indser, er hvor meget de små ting rent faktisk kan gøre for en persons søvn. Det er også vigtigt at have det godt, når man endelig sover. Få så meget hvile ud af de få timer, som overhovedet muligt. Køb nyt sengetøj, for at få den bedst mulige oplevelse når du sover. Eller køb sengetøjet på faktiskpraktisk, det vigtigste her er blot at du sørger for at eje noget behageligt sengetøj, der kan sikre dig en god nattesøvn. Det er vanskeligere at fikse alle problemerne i samfundet der har ført til problemerne, end det er at investere i noget nyt sengetøj. Dette er naturligvis ikke hele løsningen, men det er en god start.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud: