Espadrillos – en uundværlig sommertrend

En af sommerens nødvendigheder er et par sko, som ikke efterlader dine fødder helt svedige af varmen. Mange tyer til klip klappere, som er hurtige at tage på, komfortable eller pæne sandaler, men der findes faktisk en sommertrend, der kombinerer alle de tre egenskaber. Nemlig espadrillos.

De er den perfekte sommersko, fordi de er lette, er hurtigere at tage på, komfortable og rigtig fine. Derudover findes de i mange forskellige styles, så du kan få et par der passer til lige præcis din stil.

Har du ikke hørt om espadrillos før eller vil du gerne vide lidt mere inden du begiver dig ud i at købe et par? Så læs med her for inspiration.

Hvordan ser espadrillos ud?

Espadrillos er oftest lavet øverst af lærred eller bomuld og nederst af en fleksibel sål af det såkaldte esparto reb. Det er dette reb der gør dem til espadrillos, og det er derfor skoene har dette navn. Ordet espadrille fra fransk kan føres tilbage til det spanske esparteña, som netop refererer til sko af esparto.

Sålen laves i dag dog også af andre naturlige eller syntetiske fibre, afhængig af hvor høj kvalitet skoene er. Sålen kan både være flad, kileformet eller platform, og det er kun skomærkernes fantasi, der sætter grænser for, hvordan overdelen ser ud både i farve og mønster. Dog går stoffet oftest over foden, så det dækker tæerne.

Skoene kan også findes med snører til at binde rundt om anklerne. Den oprindelige form så sådan ud af praktiske årsager for at holde skoene på plads på foden.

Hvad er historien bag espadrillos?

Espadrillos er blevet lavet i Frankrig og Spanien lige siden mindst tilbage til 1300-tallet, hvor det var det almindelige fodtøj for bønderne.

I USA blev skoene populære i 40’erne under Hollywoods indflydelse, og i 1970 designede franske Yves Saint Laurent for første gang espadrillos med wedge eller kilehæl. Også i dag er denne skotype meget indflydelsesrig og man ser dem især være populære langs middelhavskysten, hvor skoene vises frem i de varme måneder både til mænd og kvinder. Dog er de efterhånden en sommerens helt store hit verden over.

Hvilke espadrillos skal jeg vælge?

Fordi der findes så mange forskellige, kan det være rigtig svært at vælge. Et lille tip er at gå ud fra dit budget. De findes nemlig til alt fra designerpriser til supermarkedspriser. Kvaliteten er selvfølgelig efter prisen, og giver du ikke ret meget for dine espadrillos kan du ikke regne med at skoene holder ret meget længere end en sæson.

Derudover skal du beslutte, om der skal være en hæl på skoene. Det er virkelig moderne med kilehæl, men disse sko er dog også en smule mindre komfortable end den flade udgave. Så skal du bruge dine sko på storbyferier og gå meget i dem, er det en god overvejelse at tage med. Skal dine espadrillos med på strandferie kan den ekstra wedge være en rigtig god ting, da du løftes højere op fra det varme sand.

Ellers gælder det bare om at eksperimentere. Især det øverste stof kan være spændende at finde i forskellige varianter. For eksempel er læder virkelig in for tiden, både faux, ægte læder og ruskind.

Afhængig af din sommergarderobe kan det være smart at vælge et par i en neutral, lys farve, som passer til det meste. Vores sko om sommeren er som regel noget vi skal gå i meget, og eftersom disse sko netop er en sommersko, er lyse farver helt oplagte.

Hvilke mærker laver gode espadrillos?

Du kan finde dem i de fleste tøj- og skobutikker efterhånden. Mærker der især er dygtige er Pavement, Ilse Jacobsen, Billi Bi og Tom. Så overvej at tjekke disse ud før du køber dine espadrillos -- den sommersko, du nok må indrømme at du ikke kan undvære.

Guide & Inspiration

Lav Dine Egne Espadrillos Sko

Make your own Espadrilles with The Makery

Espadrillos i Rosa-farvet Ruskind

Skobox - Billi Bi 150073 Espadrillos i rosafarvet ruskind - Køb Billi Bi Sko online

Espadrillos i Lækkert Skind

Skobox - Billi Bi 150070 Espadrillos i lækkert skind - Køb Billi Bi Sko online

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

sandaler

Sandaler

Man kan ikke komme igennem en sommer uden et par virkelig gode sandaler. Men et par flotte sandaler, der er gode til når du skal

regnjakker

Regnjakker

Vi har alt for mange regnvejrsdage her i Danmark til ikke at have godt regntøj. Er du også typen, der hellere vil have våde bukser

puma sko

Puma sko

Hvad enten du er sportsudøver eller bare nærer stor kærlighed til sneakers, så er Puma Sko et af de brands, du ikke kan undgå et

trøjer til kvinder

Trøjer til kvinder

Der findes et væld af forskellige slags trøjer til kvinder og din garderobe er garanteret fyldt til randen med bunker af dem. Indrømmet, nogle bruger

hvide kjoler

Hvide kjoler

Til sommer er der ikke noget bedre end at tage en hvid kjole på, som kan matche den glød, vi får af solen. Der er

kjole

Kjoler

Kjoler er fantastiske. De kan få dig til at føle dig smuk, feminin og præsentabel på samme tid. Lige så længe vi ved, har kvinder

maxi kjoler

Maxi kjoler

Når det er varmt, og aftenerne bruges ved bålet eller på stranden, føles det rigtigt som sommer. Men det betyder jo ikke, at vi ikke