Espadrillos – en uundværlig sommertrend

En af sommerens nødvendigheder er et par sko, som ikke efterlader dine fødder helt svedige af varmen. Mange tyer til klip klappere, som er hurtige at tage på, komfortable eller pæne sandaler, men der findes faktisk en sommertrend, der kombinerer alle de tre egenskaber. Nemlig espadrillos.

De er den perfekte sommersko, fordi de er lette, er hurtigere at tage på, komfortable og rigtig fine. Derudover findes de i mange forskellige styles, så du kan få et par der passer til lige præcis din stil.

Har du ikke hørt om espadrillos før eller vil du gerne vide lidt mere inden du begiver dig ud i at købe et par? Så læs med her for inspiration.

Hvordan ser espadrillos ud?

Espadrillos er oftest lavet øverst af lærred eller bomuld og nederst af en fleksibel sål af det såkaldte esparto reb. Det er dette reb der gør dem til espadrillos, og det er derfor skoene har dette navn. Ordet espadrille fra fransk kan føres tilbage til det spanske esparteña, som netop refererer til sko af esparto.

Sålen laves i dag dog også af andre naturlige eller syntetiske fibre, afhængig af hvor høj kvalitet skoene er. Sålen kan både være flad, kileformet eller platform, og det er kun skomærkernes fantasi, der sætter grænser for, hvordan overdelen ser ud både i farve og mønster. Dog går stoffet oftest over foden, så det dækker tæerne.

Skoene kan også findes med snører til at binde rundt om anklerne. Den oprindelige form så sådan ud af praktiske årsager for at holde skoene på plads på foden.

Hvad er historien bag espadrillos?

Espadrillos er blevet lavet i Frankrig og Spanien lige siden mindst tilbage til 1300-tallet, hvor det var det almindelige fodtøj for bønderne.

I USA blev skoene populære i 40’erne under Hollywoods indflydelse, og i 1970 designede franske Yves Saint Laurent for første gang espadrillos med wedge eller kilehæl. Også i dag er denne skotype meget indflydelsesrig og man ser dem især være populære langs middelhavskysten, hvor skoene vises frem i de varme måneder både til mænd og kvinder. Dog er de efterhånden en sommerens helt store hit verden over.

Hvilke espadrillos skal jeg vælge?

Fordi der findes så mange forskellige, kan det være rigtig svært at vælge. Et lille tip er at gå ud fra dit budget. De findes nemlig til alt fra designerpriser til supermarkedspriser. Kvaliteten er selvfølgelig efter prisen, og giver du ikke ret meget for dine espadrillos kan du ikke regne med at skoene holder ret meget længere end en sæson.

Derudover skal du beslutte, om der skal være en hæl på skoene. Det er virkelig moderne med kilehæl, men disse sko er dog også en smule mindre komfortable end den flade udgave. Så skal du bruge dine sko på storbyferier og gå meget i dem, er det en god overvejelse at tage med. Skal dine espadrillos med på strandferie kan den ekstra wedge være en rigtig god ting, da du løftes højere op fra det varme sand.

Ellers gælder det bare om at eksperimentere. Især det øverste stof kan være spændende at finde i forskellige varianter. For eksempel er læder virkelig in for tiden, både faux, ægte læder og ruskind.

Afhængig af din sommergarderobe kan det være smart at vælge et par i en neutral, lys farve, som passer til det meste. Vores sko om sommeren er som regel noget vi skal gå i meget, og eftersom disse sko netop er en sommersko, er lyse farver helt oplagte.

Hvilke mærker laver gode espadrillos?

Du kan finde dem i de fleste tøj- og skobutikker efterhånden. Mærker der især er dygtige er Pavement, Ilse Jacobsen, Billi Bi og Tom. Så overvej at tjekke disse ud før du køber dine espadrillos – den sommersko, du nok må indrømme at du ikke kan undvære.

Guide & Inspiration

Lav Dine Egne Espadrillos Sko

Make your own Espadrilles with The Makery

Espadrillos i Rosa-farvet Ruskind

Skobox – Billi Bi 150073 Espadrillos i rosafarvet ruskind – Køb Billi Bi Sko online

Espadrillos i Lækkert Skind

Skobox – Billi Bi 150070 Espadrillos i lækkert skind – Køb Billi Bi Sko online

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

kjole til fest

Kjole til fest

Når der pludselig dukker en mail eller en Facebook-begivenhed op med en invitation til fest, så skal du bare tage det helt roligt med at

denim jakke

Denim Jakke

Sommerens stof er denim. Og det kan man faktisk sige for de forrige og kommende somre også, for er der noget denimstof er, så er

bomber jakke

Bomber jakke

Væk med vinterjakken, væk med dunjakken, væk med læderjakken – når det bliver forår og varmt, så er det bomber jakken, der er vejen frem.

røde kjoler

Røde Kjoler

Hvis der er noget de fleste af os kvinder elsker, så er det kjoler. Vi går selvfølgelig tit i jeans, for dem elsker vi jo

læderjakke

Læderjakke

Når man taler om trends, kan de være flyvske, kortlivede og udskiftet på ingen tid. Ikke desto mindre kan man vide sig sikker på, at

festkjole

Festkjoler

Når muligheden byder sig for at tage en smuk festkjole på, så er det bare med at gribe den. Med den rigtige kjole vil du

lang kjole

Lang kjole

Askepot, Snehvide, Belle, Tornerose – listen over Disneyprinsesser med lange, fortryllende kjoler fortsætter. Vi ved jo godt, hvor vores drømme om at skinne i den