Fleecetrøje

På godt og gammelt dansk lyder det: Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Her i Danmark er vi desværre ikke velsignet med hede somre hvert år – til gengæld kan vi regne med en kold vinter. Og derfor skal vi snakke om fleecetrøjer. Men det betyder ikke du skal fryse, det betyder blot at du skal iføre dig passende påklædning. Et rigtig godt forslag til fornuftig påklædning om vinteren er en fleecetrøje. Men inden du begiver dig ud i junglen for at finde den perfekte fleecetrøje, er her nogle ting, der er rigtig gode at vide først. Hvad er fleecetrøjer lavet af? Navnet fleece kommer af det engelske ord for fåreuld. En fleecetrøje er imidlertid ikke lavet af fåreuld, men derimod af noget, der er billigere og alligevel har de samme egenskaber som uld. Fleece er blødt og varmeisolerende. Og det er fremstillet af mikrofibre, det vil altså sige en slags plastik. Nu er der måske alarmklokker, der ringer – for det lyder ikke særlig miljørigtigt. Heldigvis bliver det meste fleece fremstillet af brugte plastikflasker, for netop at skåne miljøet. Så næste gang du panter plastflasker, har dine brugte flasker måske en fremtid som en lækker, funktionel fleecetrøje!

Er en fleecetrøje vindtæt?

Nej, fleecetrøjer er som udgangspunkt ikke vindtætte i sig selv. Nogle fleecetrøjer og fleecejakker fås ikke desto mindre med et lag af polyester på indersiden, så trøjen netop bliver afvisende over for vind. Ellers er en fleecetrøje også genialt som et lag inde under en vindjakke eller windbreaker, så du får fleecetrøjens åndbarhed og varmeisolation og vindjakkens beskyttelse fra vinden.

Er en fleecetrøje vandtæt?

Nej, det kan en fleecetrøje heller ikke helt klare af sig selv. Til gengæld er en fleecetrøje så varmeisolerende at skulle du blive fanget i en pludselig regnbyge, vil du sjældent fryse meget. En fleecetrøje er nemlig hurtigtørrende og virkelig god til at opsuge vand, så du altså bliver tør igen, selv hvis du har glemt regnjakken derhjemme. Er en fleecetrøje god til ski? En fleecetrøje er nærmest uundværlig, hvis du skal ud og stå på ski. Her gælder det nemlig lag-på-lag metoden. Inderst er det godt at have dejlig varmt skiundertøj på og yderst selvfølgelig din skijakke. Imellem de to lag, er en fleecetrøje virkelig oplagt, netop fordi de er så komfortable og holder varmen inde til kroppen.

Hvilken tykkelse skal jeg vælge?

På markedet findes en masse forskellige fleecetrøjer. De fås i helt forskellige prisklasser, kvalitet og tykkelse, og de tre hænger tit sammen. Jo bedre kvalitet en fleecetrøje er, jo mere varmeisolerende skulle den gerne være. Jo tykkere en fleecetrøje er, jo mere isolerer den også, fordi den har mere luft i materialet – og det er altså netop luftindholdet i fleece, der gør materialet varmeisolerende. Skal du på skiferie eller er du bare på udkig efter en trøje, der kan klare der gennem vinteren, skulle du nu gerne kende de vigtigste grunde til at vælge en fleecetrøje. Og husk: Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning.

Inspiration & Anmeldelser

Mangler du inspiration eller er måske interesseret i en anmeldelse af nogle af vores anbefalede fleecetrøjer, så tag et kig på nogle af videoerne nedenfor.

Inspiration: Hættertrøjer i Melangefleece

Tag et kig på disse lækre varmende hættetrøjer, fremstillet i lun og melangefleece. Fås både til damer og herrer.

Hættetrøjer i melangefleece

Anmeldelse: Fjällräven Polar Fleecetrøje

I videoen nedenfor kan du se repræsentation og anmeldelse af Fjällräven Polar Fleece.

Fjällräven Polar Fleece Jacket | Review

Anmeldelse: The North Face 200 Shadow Fleece

Her tages der et kig på Fleecetrøjen fra The North Face. Funktionalitet og kvalitet. Se videoen nedenfor.

The North Face 200 Shadow Fleece Jacket Review

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

bruge de smarte halstørklæder til mænd

Smarte halstørklæder til mænd

Søger du et praktisk og smart halstørklæde til hverdagen? Halstørklæder helt ligesom et par herre læderhandsker, er en nødvendig på de regnfulde, blæsende og kolde

køb de lækre nytårskjoler til at skyde nytåret ind som kvinde

Nytårskjoler

Hvis du søger en flot nytårskjole til at springe ind i det nye år, har vi fundet et par af nye og populære styles. Du