Gør dit tøj eksklusivt til fritid og arbejdsbrug

Tro det eller ej, men der findes nogle små og meget moderne tips til hvordan du helt selv kan få dit tøj til at se mere eksklusivt ud. Der skal nemlig ikke meget til at få dit ”fine” tøj til at se dyrt og meget eksklusivt ud. Tøj kan nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du bare køber det kontoen, siger du har råd til – selvfølgelig skal du heller ikke købe så du får røde tal og et minus, men du kan dog gøre det med måde.

Du vil eksempelvis gerne have noget dyrt og eksklusivt tøj, men hvis pungen i midten af februar siger at du har råd til dén jakke der, selvom du i princippet godt gad at have den der hænger ved siden af og som koster et par tusinde mere, hvor du så i midten af maj eller juni (hvor du har fået feriepenge) går ud og køber den jakke til et par tusinde mere – så bliver den jakke du købte i februar pludselig overflødig og lidt mere ligegyldig.

Det handler om at se mulighederne indenfor de rammer du har dig, og der er der altså bestemt nogle kroge du ikke har udforsket når det kommer til dit tøj.

Damp dit tøj

Glem strygning med strygejernet og strygebrættet. Du bør dampe dit tøj fremover. Strygning af tøj har det med hurtigt at få farven til at falme og ofte giver syningerne en lille kamp med holdbarheden.

Du kan få fat i en såkaldt ”steamer”, der både fylder mindre, er lettere og sjovere at bruge end et strygejern, og så bliver dit tøj ved med at beholde sit pæne look som da du prøvede det første gang i prøverummet.

Skrædderen er en uofficiel helt

Bare fordi tøj er dyrt og eksklusivt, så kan det stadig se meget billigt ud. Det gør det hvis det eksempelvis sidder dårligt på dig, og så er det jo ærgerligt at du lige har brugt flere hundrede, måske endda tusinder på et par dame jeans eller en blazer(jakkesæt kvinder).

Skrædderen her kan sy dit i forvejen købte tøj ind så det passer dig helt perfekt. At få en skrædder til sy dit tøj om til perfektion, er en meget billig løsning i forhold til at du måske skal ud og købe noget helt nyt tøj, eller at du slet ikke får den samme glæde af det som du havde håbet.

Styr på farverne

Det er ikke alle farver på tøj der udstråler at det er en eksklusiv vare du står med i hænderne. Du bør i høj grad gå efter meget klare farve og specielt sort, hvis du gerne vil have noget tøj der afspejler at det er eksklusivt. Her kan du altså meget let finde noget billigt og godt tøj, som ser mere eksklusiv ud end prisen.

Vær beskeden med det varme vand

Sæbe og varmt vand er noget dit tøj ikke umiddelbart har på ønskelisten over oplevelser. Både form og mønster bliver gevaldigt påvirket ved meget varmt vand og for eget sæbe – specielt hvis du vasker det en gang i ugen.

Det er noget andet hvis du har tøj i silke og uld. Silke og uld er materialer der kan tåle en maskinvask en del bedre end bare bomuld og polyester.

Hvis dit tøj absolut skal vaskes flere gange, så lav en pletvask under håndvasken. Bare fordi der er en enkelt plet ved ærmet, betyder det ikke at hele trøjen skal i vaskemaskinen.

Udskift knapperne

Her er det absolutte bedste, billigste og sjoveste råd.

Billigt tøj kan som regel godt se en smule eksklusiv ud, indtil man får øje på knapperne. Knapper koster ingenting og er virkelig noget der kan give dit tøj et pift. Det fungerer ligesom med mænd, deres skjorter og manchetknapper. Selv den billigste herreskjorte kan se helt fantastisk eksklusiv ud med et par manchetknapper i stedet for de originale knapper.

Dette er i alt sin sandhed noget der er værd at forsøge, da knapper bare udgør en stor del af tøjet, selvom de fylder så lidt.

Nu ved du hvordan du kan få dit tøj til at se lidt mere eksklusiv ud, hvad du bør undgå og hvordan du beholder den eksklusive holdbarhed.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

budget tøjkøb

5 tips til tøjkøb på budget

Der er selvfølgelig forskel på, hvor meget man elsker at shoppe tøj. Nogle elsker det, hvorimod andre ikke kan vente med at få det overstået.