Tips til hvordan du vælger den rigtige læderjakke som mand

Overvejer du at købe en af de mange lækre læderjakker til mænd der findes, men du er tvivl om stil, farve og type?

Du kan finde svar på dine spørgsmål i disse tips til hvordan du vælger den rigtige læderjakke som mand, for der findes ikke noget værre end følelsen af fejlkøb.

Farven på læderjakken?

Standard farven på læderjakker er sort eller brun. Der findes dog en hel del andre farver og nuancer indenfor den sorte eller brune farve. Problemet med udvalget af alle de mange forskellige farver er, at ikke alle passer godt til en.

Som udgangspunkt er en god regel, at du holder dig til de klassiske nuancer. Vælg farven til læderjakker ud fra disse muligheder:

 • Sort: Den sorte læderjakker virker til alle, og er den mest almindelige og klassiske farve til en mands læderjakke. En fordel ved den sorte er, at den altid vil være moderne.
 • Lysbrun: En anden klassisk farve til mænds jakker, er den lysebrune nuance. Denne farve går godt både til sneakers eller de mere rå cowboystøvler og jeans, helt ligesom du selvfølgelig kan bruge den sammen en elegant skræddersyet skjorte og flotte sko.
 • Mørkbrun: Den mørkere nuance i brun er det gode alternativ til en sort, som kan matche både sko og herrebæltet på den rigtige måde, hvilket kan være et problem med den lysebrune. Mørkebrune læderjakker ser lidt mere afslappet ud end den sorte, som hælder mere til at give et råt udtryk.
 • Hvid: Den hvide farve er en modefarve der giver det unikke look, men dog ikke er noget, som ret mange mænd kan bære.
 • Rød: Ligesom med den hvide læderjakke, så ser den godt ud på Brad Pitt i filmen Fight-Club, men ser mærkelig ud på stort set alle andre.

 

Skind materiale til læderjakke?

Ligesom farven selvfølgelig er et kriterie for hvilken jakken du skal vælge, så er skind materialet selvfølgelig også en vigtig ting at tage højde for. De hyppigst brugte skind materialer til læderjakker ser sådan ud:

 • Gedeskind: Hvis du ønsker det lidt mere rå look, kunne en jakke i gedeskind være det helt rigtige. Et fleksibel og blødt skind i forhold til f.eks. koskind, og samtidig er det modstandsdygtig overfor miljømæssige påvirkninger.
 • Hestelæder: Hvis du ønsker det hårde materialer, så er hestelæder mere robust end koskind, men over tid vil det også udvikle en god smidighed så jakken føles knap så stiv.
 • Kalveskind: Det dyre og bløde materiale er hvad du får med kalveskind. Bliver ofte brugt som materiale til sko, da det er et blødt og fleksibel materiale som samtidig også er ganske holdbar.
 • Koskind: Det mest almindelige læder materialer til jakker er koskind. Du får et robust materiale der med tiden bliver ganske smidig, men som udgangspunkt er hårdt.
 • Lammeskind: Skindet der ikke egner sig til det holdbare brug, for skindet er tilbøjelige til at sprække og har slet ikke samme robusthed og holdbar som ko- eller hesteskind. Du får dog et let og smidigt materiale, hvor jakken gør sig godt det lette brug.

 

Type af jakke?

Type af jakke er selvfølgelig den tredje ting som du skal tage højde for. Er du til det rå, elegante eller måske det casual look, så skal du selvfølgelig også finde den rigtige form af jakke. De mest almindelige type læderjakker er disse:

 • Biker modellen: Den klassiske motorcykel model giver dig det lidt mere rå look, hvor jakken ofte tager udspring i, at modellen blev brugt til at køre på motorcykel og race, så detaljer som nitter m.m. var ikke beregnet her til. Derfor finder du ofte modellen i det stilrene og minimalistiske men samtidig i det rå look.
 • Bomber: Bomberjakken blev skabt til brug i bombermaskiner under andens verdenskrig hvor der ofte var rigtig koldt, så jakken fik udspring i det tunge og varme look med tæt tilslutning forneden. I dag er jakken ikke beregnet til dette, så foring kommer i mange afskygninger, da modellen er skabt både til vinter eller sommer brug. Hvilket overtøj til vinteren skal du vælge som mand? Her kunne en god foret model i bomber læderjakker måske være svaret for dig.
 • Racer: Den lette læderjakke der blev skabt til motocross, er læderjakken der kan afløse habitjakken. En lækker og tynd model der giver det eksklusive look, som selvfølgelig også kan bruges sammen med en let t-shirt.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

hvordan finder du den bedste flyverdragt til barnet

Find den rigtige flyverdragt?

Find den rigtige flyverdragt? Hvis du søger en ny flyverdragt til barnet, er du nok stødt på problemet med at overskue udvalget. hvad og hvilke