Hvordan du finder den rigtige skjorte som mand?

Det at finde en ny skjorte er ikke bare at rykke en tilfældigt ned fra hylden, for en herreskjorte er ikke bare en skjorte.

En skjorte skal sidde korrekt og være behagelig at have på. Her er størrelsen, kvaliteten og den rigtige pasform selvfølgelig de ting du skal vælge ud fra, når du skal finde nye skjorter til garderoben.

Hvordan du finder den rigtige skjorte så? De forskellige ting ved skjorter til mænd du skal kigge efter, er hvad du får et par gode tips til lige her.

Over kroppen

Hvis du elsker det løse snit, så er det selvfølgelig ligegyldigt. Men den rette stil betyder, at skjortekroppen skal være smal nok, så der ikke er mere end et par centimeter luft, når du trækker skjorten ud af din krop.

Hvis stoffet hænger på kroppen af dig, så er skjorten alt for løs, helt ligesom du ikke skal have lang stof når bukserne skal i bukserne. Det får dig til at ligne en der enten stjæler, eller har valgt at parkerer et telt nede i bukserne. Der skal selvfølgelig være længde nok på, så du får en normal bevægelse, men brug aldrig skjorter der kommer under numsen på dig.

Skulder

Det er næsten logisk at skjorten skal passe perfekt over skulderen, men de fleste ved ikke, hvad man skal kigge efter. Skuldersømmen der går fra kanten af kraven til kanten af skulderen, må ikke være for kort eller lang. Hvis for lang, så vil ærmet hænge udover skulderen, og hvis for kort, så vil du ikke kunne løfte armen uden at føle dig presset, eller måske ligefrem rive stoffet fra hinanden.

Ærmet

Ærmet på skjorten skal være være løs, men også stram nok til at give det slanke udseende uden at virke poset. For stramme ærmer vil føles ubehageligt, og vil få dig til at se ud som en mand, der er spændt fast i alt for stramt tøj.

Længden på ærmet, skal til hvor håndled og håndfladen mødes, og op til skuldersømmet. Hvis der bruges manchet, skal den være stram nok til at ikke falde nedefter mod hånden, men sidde fast i ærmet hvor det er meningen sådan skal være placeret.

Ærmegab skal give dig den gode pasform, så det føles komfortabelt. Igen er løsningen ikke at vælge for stram eller løs. Det kan du teste ved at tage skjorten på og sætte den fast i bukserne med det elegante herrebælte. Når du så løfter armene op, så skal skjorten ikke kunne løftes ret meget ud af bukserne, for så er ærmegabene for små.

Kraven

Kraven der kommer i forskellige stilarter, skal selvfølgelig føles behagelig uden at stramme. Det betyder, at den skal være stram uden at være for stram, og samtidig, må den logisk nok heller ikke være for kort. Der findes ikke noget værre end en for stram krave, helt ligesom det giver en utrolig dårlig stil, hvis kraven er for løs, og får dig til virke som en mand, der skulle have valgt to numre mindre i skjorte.

For at finde den rigtige størrelse, kan du bruge det gamle ”trick” med putte to fingre mellem halsen og kraven. Her skal du gerne have plads nok til fingrene, og samtidig ikke for meget plads. Hvis du kan få to fingre ind uden at det strammer, og samtidig ikke kan putte flere fingre ind, så har du ramt en størrelse der passer til dig, der samtidig giver en god stil.

Stilen på kraven er selvfølgelig også en vigtig ting, hvor vigende kravespidser passer til det smalle ansigt, og de spidse kravespidser passer til det runde ansigt. De korte spidser er til manden med den korte hals, og de lange spidser hvis du har den lange hals.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

budget tøjkøb

5 tips til tøjkøb på budget

Der er selvfølgelig forskel på, hvor meget man elsker at shoppe tøj. Nogle elsker det, hvorimod andre ikke kan vente med at få det overstået.