Tips til hvordan du vælger den rigtige solbrille – Do it right!

Er du på udkig efter et par lækre stilfulde solbriller?

Så skal du selvfølgelig vide hvordan du vælger den rigtige solbrille, for hvorfor lave et køb der ikke er optimal ?

Et par solbriller skal logisk nok beskytte dine øjne 100% mod solens UV-stråler. Solbrillerne skal dog også være smarte, så de både passer til dit ansigt men også til personlig stil, tøj og ansigtsform.

 

De vigtigste ting til hvordan du vælger dine solbriller

find de rigtige solbriller til dit brug som moderigtig kvindeFor at finde de rigtige solbriller der fjerner den ubehagelige UV-stråling og formindsker mængden af lys, så du undgår at blive blindet og misse med øjnene, betyder at du skal lave nogle overvejelser.

Du skal tænke over primært to ting inden et potentiel køb af brillerne, og det er at vælge de rigtige glas og farve til solbrillen. Du skal selvfølgelig også tage højde for stilen, for der er trods alt forskel på f.eks. Bvlgari solbriller til mænd/kvinder og Polaroid dame solbriller. De to nedenstående ting er dog vigtigere for det rigtige køb på den lange bane.

 

Du må købe det rigtige glas i solbrillen

Glasset i brillen er vigtigt at vælge rigtig. Det rigtige glas gør at det f.eks. er sikrere at køre bilen. Det er i forhold til et par forkerte glas i brillen, som måske gør, at du bliver blindet under kørsel. Så det rigtige glas er yderst vigtigt for at øge din egen sikkerhed både for øjnene med også resten af helheden.

For at vælge de rigtige glas skal du vide om de forskellige slags glas der findes og effekten af disse:

  • Spejlglas: Er de gode glas til f.eks. ski eller vandsport, da de kaster reflekser tilbage og dermed reducerer eller eliminerer genskin.
  • Polariserede glas: Er særdeles gode til at udelukke lys der kommer fra vandrette flader såsom en våd vejbane, en mark fuld af sne eller generelt vandet. Hvis man skulle sætte situationer på hvad denne slags glas er velegnet til, så vil typen være gode på skituren, ude og sejle eller bilkørsel i sne eller regnvejr.
  • Kontrastforøgende glas: Er den gode type glas til udendørs sport. Disse glas reducerer den blå del af lyset, og skaber tydelige kontraster.
  • Glas der skifter farve: Denne type glas hvor de er klare indendørs, mens de er mørke når de bliver udsat for sollys, er perfekte til at tilpasse sig forskellige lysforhold.
  • Antireflekterende glas: Er de gode glas til at forbedre komfort, udsyn, kontrast og reducerer reflekser under forskellige slags lys.

Se udvalget af dame solbriller   –   Se udvalget af herre solbriller

 

Vælg den rigtige slags farve i brillen

Selvfølgelig skal en solbrille ikke kun gå op i nødvendige og praktiske ting. Smagen og stilen skal også være i orden. Men derfor kan du godt oveje, om hvad dit primære brug er for solbriller. Er du sports person der opholder sig meget udenfor, ligger du meget ved vandet, sidder på cafeen eller andet?

Ligesom med glasset, så er farven også vigtig for hvordan lyset og farver bliver filtreret:

  • Brun m. blue blocker: Er gode for at opnå den optimale afstandsbedømmelse, da det blå lys bliver fjernet og øger kontrasten.
  • Grøn: Er god til at reducerer blænding, absorberer blå lys og samtidig bevare en god farvebalancen som forbedrer kontrastevnen – Alt i alt en god farve til alt slags forskellig brug.
  • Grå: Med denne farve får du alting at se mere gråt, da denne neutrale farve er med at bevare farveforskellene.
  • Gul: God til at skabe kontrast i dårligt vejr, som regn, sne, tåge og andet.
  • Let rødlige farver: Er god til dårlige lysforhold som hvis du er en ivrig besøger i skoven, så vil denne farve være med at skabe den skarpe kontrast under de nogle gange lidt dårlige lysforhold i skoven.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud: