Regnjakker

Vi har alt for mange regnvejrsdage her i Danmark til ikke at have godt regntøj. Er du også typen, der hellere vil have våde bukser end tage regnbukser på? Og synes du det er svært at finde en regnjakke, du faktisk gider bruge? Eller elsker du regnvejr og at være praktisk klædt? Lige meget om du sætter pris på regnvejr eller ej, kommer her en lille guide, der kan hjælpe dig til finde den perfekte regnjakke. Om det er en praktisk regnjakke, en du føler dig lækker i eller gerne begge dele, så får du her svar på alt, hvad du bør vide inden du køber din næste regnjakke.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg skal finde en regnjakke?

Er du ikke god til at gå praktisk klædt, så er det først og fremmest vigtigt, at du finder en regnjakke du faktisk gider bruge. Det gælder altså om at finde en moderigtig regnjakke, som klæder dig. Du kan overveje både valg af style, farve og mærke. Til den praktisk anlagte, er der selvfølgelig behov for en regnjakke, som virkelig er vandtæt og også gerne har den egenskab at den er åndbar.

  • Vandtæthed. Det siger sig selv, at vandet skal holdes ude, når du har regnjakken på. Vandtætheden måler man i vandsøjletryk, hvilket måles i mm. Jo højere vandsøjletrykket er, jo mere vandtæt er regnjakken. For at regntøj faktisk er regntæt, skal trykket gerne ligge over 2000 mm.
  • Åndbarhed. Det er vigtigt at vandet holdes ude, men samtidig er det også enormt vigtigt, at det sved, din krop producerer, ikke bliver fanget inde i regnjakken. Så ender du med bare at blive våd af sved i stedet. Når du skal finde en åndbar jakke, gælder det om at finde en jakke med flere lag. Det yderste lag skal være imprægneret for at regnen ikke gør det inderste lag vådt. Det inderste lag skal gerne være en såkaldt membran, som netop lader fugten trænge ud gennem jakken. Gore-Tex er navnet på en af de membraner, som især er gode og findes i mange af kvalitetsregnjakkerne.

Hvis du er ude efter en billigere regnjakke, skal du gå uden om membran-teknologien. I stedet skal du finde en regnjakke med coating. Dette er en slags maling, som også kan lade vanddamp passere, bare i mindre grad.

Hvilken forskel er der på udvalget af regnjakker til herrer og til damer?

På teknologierne der skal holde dig tør, er der ingen forskel på dame- og herremodeller. Til gengæld er regnjakker til damer tit figursyet så de altså sidder tættere om taljen. Til kvinder findes desuden også mange lange regnjakker. Bryder du dig som kvinde ikke særlig meget om et stramt fit, kan du derfor med fordel undersøge udvalget af regnjakker til herrer. Vær dog opmærksom på at herremodellerne godt kan have lidt længere ærmer.

Hvilken farve regnjakke skal jeg vælge?

Det helt sikre, danske valg er en sort regnjakke. Hvis du gerne vil stå ud i dit regntøj, er det derfor oplagt at vælge en regnjakke i en anden farve. Gul er fx også ret populær og en sikker vinder. Andre mørke farver kan også være rigtig fine, mens farver med mere pang på vil gøre dig ekstra godt bemærket i trist og gråt regnvejr. Regner det ikke så meget og er du lidt med på moden kan du også overveje at bruge en poncho til at holde regnen væk i stedet.

Hvilke mærker laver gode regnjakker?

Skal man nævne mærke, som laver gode regnjakker, er der igen forskel på, om du går mest efter kvalitet eller design. De fleste fritids-mærker som blandt andet Helly Hansen laver rigtig gode regnjakker, som du kan være 100% sikker på holder dig tør i selv den værste af de danske storme. Er du på udkig efter en lang regnjakke, har danske Danefæ nogle rigtig fine modeller og er moden også et vigtigt aspekt for dig er Rains og Ilse Jacobsen også gode steder at starte, når du skal finde din næste, perfekte regnjakke, om så den kun er praktisk eller også ligner noget man sagtens kunne danse i regnen i.

Guide & Inspiration

Regnjakker fra Rains (til mænd)

Regnjakker fra Rains⎟Munk Store

Regnjakke fra Zizzi (til damer)
Regnjakke fra Zizzi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

læderjakke

Læderjakke

Når man taler om trends, kan de være flyvske, kortlivede og udskiftet på ingen tid. Ikke desto mindre kan man vide sig sikker på, at

bikini

Bikini

Om det er de danske strande, som trækker eller en badeferie lige om hjørnet, så er det helt uundgåeligt at anskaffe sig en bikini. De

cowboy nederdel

Cowboy nederdel

Vi skal helt tilbage til 1873 for at finde det første par jeans af denim, hvor de med Levi Strauss hurtigt blev populære som slidstærke

sweatshirt

Sweatshirt

Skal vi rigtig slappe af, så er der også brug for comfy tøj, som er blødt og behageligt. Heldigvis er modetendenser med os, for sweatshirts

fleecetrøje

Fleecetrøje

På godt og gammelt dansk lyder det: Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Her i Danmark er vi desværre ikke velsignet med hede