Sko med kilehæl

Lækre sko med kilehæl? Det er den trendy sko til den varmere tid, som faktisk startede ud som snabelsko for mange år siden. Det var først i 1930 at skoen med hælen blev til, for før dette var typen brugt til alverdens andre typer såsom træsko med mere.

Italien som er ophavsmand for meget design, stil og æstetisk her i verden, er også landet hvor en designer opfandt kilehæl skoen til kvinder. Kork var materialet der gav mulighed for den høje sko, for den er både let og kan bøjet. Siden 1930'erne har udviklingen heldigvis skabt mange lækre styles og typer med kilehæl. Og inspiration til forskellige lækre sneakers, sandaler eller pumps i 2020, skal du selvfølgelig ikke snydes for.

 

UGG Australia sandal

UGG Australia Harlow kilehæl sandal

Find sandalen til 1.049,- kr. her

UGG Australia der især er populære for deres UGG vinterstøvler, skaber mange kollektioner hvor også sandaler er inkluderet. Og her finder du denne brune sandal med kilehæl der er fremstillet i ruskind for ydermaterialet. En flot og elegant sko der lukkes med spænde og har flettet plateausål.

 

Only Amelia sandal

køb sort only kilehæl sko til sommer

Find sandalen til 299,- kr. her

Flot og billig sandal med flettet plateau på 2 cm. og en hælhøjde på 11 cm. En let og billig højhælede sko der er fremstillet i imiteret ruskind. Brug skoen i hverdagen på arbejde, sko og selvfølgelig også til aften brug gennem de varme sommermåneder, hvor skoen kan kombineres med de korte festkjoler, jeans eller den løse sommerkjole.

 

River Island støvle

køb en dame støvle med kilehæl

Find støvlen til 337,- kr. her

Sorte River Island støvler med kilehæl og rund tå. En smart og unik støvle til unge kvinder med snøre og lynlåslukning. Her er designet med en tyk plastform og et design med nittet og spændetale der giver dig rå støvle til skole eller arbejdsbrug.

 

Camper sandal

brug sandaler med hæl fra Camper

Find sandalen til 799,- kr. her

Camper Balloon sandaler med kilehæl i sort. Overdelen er fremstillet i koskind med for i gedeskind og tekstil. Sålen er fremstillet i syntetisk materiale og har en hælhøjde på 5 cm. En komfortabel sko der kan bruges med f.eks. en smart Rosemunde kjole eller en af de mange andre lækre sommerkjoler. Perfekt til den unge som mere modne kvinder, der gerne vil vise sin feminine side i det afslappet look.

 

Versace Jeans sneakers

køb de sorte dame sneakers med hæl

Find skoen til 899,- kr. her

Hvis du ønsker et par smarte sneakers med kilehæl, kan denne sorte Versace Jeans Couture sko måske være lige dig. Versace Jeans giver dig den høje kvalitet som du finder i andre brands som Just Cavalli sko til kvinder. Versace Jeans skoen kommer med en hælhøjde på 3 cm. og er perfekt til foråret og sommer brug.

 

Tamaris Sandals

køb sandaler med kilehæl tamaris

Find sandalen til 559,- kr. her

Tamaris laver lækre sko der kommer med en rigtig god pasform, og samtidig finder du deres styles til den gode mellemklasse pris. Her finder du denne sandal med kilehæl, der på udsalg og tilbud kan købes til lige omkring 550 kr. Skoen kommer i den klassiske høje stil, som netop er hvad der tiltaler de fleste kvinder.

 

Betty London Charlota

køb de populære Betty London sandaler

Find sandalen til 431,- kr. her

En flot og feminin sandal der gør sig godt med sommerkjole, jeans, nederdel eller shorts. Du får en brun sandal i læder med en hælhøjde på 8 cm. Designet er med træeffekt på plateausål og har enkle remme med lås.

 

Hedder det kinahæl eller kilehæl?

Mange bruger både kinahæl og kilehæl udtrykket om den populære sko type, men det er faktisk vildledende.

Forskellen er hælen og højde for denne foran og bagerst på skoen. Kinahælen i sit originale udtryk som du nok kender fra Geisha påklædningen, har en lav hælsål på bunden hvilket gælder hele skoens længde.

Kilehælen som vi kender den, kommer med den gennemgående fladbundet hæl med plateauforhøjning der bliver højere jo længere du kommer mod hælen. Her kan vinkel være den høje hæl som du kender fra sandalen eller den lave som bliver brugt på blandt andet sneakers.

Materiale?

Da skoen blev “opfundet” af en italiensk designer i 1930, så var det velvalgte materiale kork. Kork er dejlig let, og en sko skal selvfølgelig ikke være tung. I dag bliver andre lette materialer som træ, gummi og andet også brugt, helt ligesom du finder sko med kileformet hæl der er hul indeni for at spare vægt.

Hæl?

Der er fordele ved at bruge høje hæle, men det er ikke sundt for fødderne at gå i de meget høje hæle over længere tid. En stejl vinkel vil flytte belastningen af vægten, og forfoden er trods alt ikke beregnet til at bære det hele. Her gælder det om at lære hvordan du kan gå i høje hæle smertefrit.

Højde er dog ganske flot, og alt med måde så går det også. For den høje hæl giver det løft i udtrykket, og her er sko med kilehæl ofte nemmere at gå i end f.eks. stiletter.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

køb UGG Australia vinterstøvler

UGG Australia vinterstøvler

De kendte UGG Australia vinterstøvler til kvinder? De populære og ofte varme støvler fra Australien er faktisk unisex støvler, de er dog bare brugt mest

køb de flotte vinterjakker med pels

7 lækre vinterjakker med pels

Søger du efter de flotte og varme vinterjakker med pels på hatten eller kraven? Her har vi fundet forskellige lækre jakker til vinteren 2020/2021. Udvalget

Køb de lækre efterårsjakker til kvinder

10 smarte efterårsjakker til kvinder

Søger du en ny overgangsjakke til årstiden mellem sommer og vinter i 2020? Find inspiration i udvalget nedenfor hvor du finder forskellige, nye efterårsjakker til