Tøj til store kvinder – sådan finder du det, der passer på dig

Mange kvinder med kurver har svært ved at finde tøj, der passer godt på dem. Det er oftest fordi det tøj, der dominerer i butikkerne, er designet til en størrelse small eller medium -- og så bare lige forstørret op til større størrelser. Det betyder altså at pasformen og kroppens proportioner ikke bliver taget i betragtning.

Ikke desto mindre, så kan du sagtens finde tøj, der passer godt til dig, hvad end du bruger i størrelse. Læs med her for en lille guide til at komme igennem den mængde af tøj på nettet og i butikkerne, der ligger for dine fødder med en masse lækker mode.

Tøj i en One Size?

’One size fits all’ er et af de udtryk inden for mode, der nok er fjernest fra sandheden. Selvfølgelig er det let for tøjbutikker og mærker at sælge one size-tøj, for så slipper de for at graduere mønsteret, men så er det også de færreste, som tøjet faktisk sidder pænt på. Måske er du vant til at kigge lidt efter one size mærkatet, for den størrelse har det med at være løs og flagrende, men det er altså ikke en garanti for at det sidder pænt på dig.

Prøv hellere at finde tøj, der faktisk er din størrelse, og som sidder perfekt lige præcis på dig, ikke på alle andre kvinder i verden.

Hvilken slags tøj passer godt til min kropsform?

Det er lige præcis det, der er det rigtige spørgsmål. Kvinder med former og store kvinder har jo ikke bare én slags krop. Der er flere måder at være stor på, og det gælder om at kende din kropsform. Først og fremmest, hvad vil du gerne fremhæve ved din krop? Hvad er det, du elsker allermest? Find ud af det og find så det tøj der passer.

Hvad passer godt til æblefacon?

  • Har du store bryster, godt med mave, men en lille numse, så er det din mave du kan prøve at gemme lidt væk, mens du fremhæver dine bryster. Gå derfor i toppe og bluser, som ikke sidder stramt om din mave, og fokus kan du trække op på din barm, hvis trøjen har en flot udskæring eller fine detaljer på toppen.
  • Fremhæv også dine ben med stramme jeans, der ikke er lavtaljede, og husk nu at bruge kræfter på at finde den rigtige bh, så du får nok støtte.
  • Hvordan man tager sig ud, har også meget at gøre med, hvordan man har det med sig selv. Hvis du går rundt i en bh, der generer, så kan det altså ses.

Hvad passer godt til pærefacon?

  • Har du til gengæld den omvendte kropsform med en god numse, men smalle skuldre, så er en blazer et rigtig godt sted at starte til et hverdagslook eller til en fest.
  • Løse bukser er også ideelle og oftest også de bukser, der for alle mennesker er mest behagelige -- win/win for dig. Jeans, der poser, er nok ikke det heldigste valg, men føler du for skinny jeans, så giv også endelig det et forsøg.
  • Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas.

Hvad passer godt til timeglasfacon?

  • Er der en god balance mellem skuldre og hofter og en fin talje, så er det bare med at fremhæve den.
  • Vælg stramme, højtaljerede jeans og trøjer, der sidder stramt så dine kurver rigtig kan ses.
  • Løse bukser passer dig også godt, for de løse bukseben vil sørge for dine hofter ikke ser for brede ud.
  • Sidst men ikke mindst, gem nu ikke dine kurver væk i lange trøjer, der går ned over din numse.

Kan man finde smart tøj til store kvinder på nettet?

Ja, man kan finde virkelig meget på nettet. Det er oftest nemmere at finde tøj til store kvinder på nettet, for så har du et rigtig bredt udvalg og adgang til netbutikker, som måske specialiserer sig inden for plus size tøj, så det altså er den store kvinde med kurverne, der er modellen. I de virkelige butikker kan det også være langt sværere at overskue, hvilket tøj, der egentlig egner sig godt i de store størrelser. Så giv endelig nettet et forsøg – vi har her på siden også samlet et udvalg fra de bedste forhandlere.

Inspiration & Vejledning

Mangler du inspiration eller vejledning, så tag et kig på en af videoerne nedenfor -- vi er sikre på at de kan give dig nogle idéer og inspiration.

Inspiration: Tøj Til Store Kvinder

Få lidt lækker modeinspiration i videoen nedenfor.

Tøj til store kvinder - Yoek

Anmeldelser af Populære Plus-Size Tøjbutikker

I videoen nedenfor kan du se to kvinder som prøver og bedømmer tøj til store kvinder.

Women Try Plus-Size Clothes From Popular Stores

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

brug de lækre sommerjakker til kvinder så du kan nyde solen

Sommerjakker til kvinder

Nu sommeren står for døren, så skal garderoben selvfølgelig også byde på en af de lækre og smarte sommerjakker til kvinder. Udvalget indenfor stilfulde jakker

sommerkjoler til hverdagen

Sommerkjoler

Sommeren er over os og selv om at vejret i Danmark kan være er ret varierende, kræver årstiden dog et par søde sommerkjoler til hverdagen

brug de lækre skjortekjoler som kvinde

Skjortekjoler

Søger du inspiration indenfor nye lækre skjortekjoler til kvinder i 2020? Den casual skjortekjole er næsten et must at have i garderoben som kvinde. Det

Køb Tamaris ankelstøvler som godt fodtøj

Tamaris ankelstøvler

Hvis du ønsker et par lækre nye støvletter indenfor det store udvalg til kvinder, bør du måske overveje Tamaris ankelstøvler. Med Tamaris sko får du

Køb Vagabond ankelstøvler som moderigtig kvinde

Vagabond ankelstøvler

Hvis du søger efter nye støvletter her i 2020 er udvalget stort. Blandt de mange forskellige brands indenfor de korte damestøvler finder du de svenske

buksedragter

Buksedragter

Har du nogensinde drømt om at kunne fikse en tøjkrise med ét enkelt stykke tøj? Det har du helt sikkert, og svaret? En buksedragt. Denne

Blå forårsjakker til mænd

Blå forårsjakker til mænd

Søger du en af de fede, afslappet eller tidløse blå forårsjakker til mænd? Når solen for alvor “slår rod” og mildere vejr med varme kommer,

køb de smarte solbriller til kvinder

Solbriller til kvinder

Søger du efter de nye billige, designer eller smarte solbriller til kvinder der passer i 2020 stilen? Hvis du er en dame der ønsker den