Tøj til store kvinder – sådan finder du det, der passer på dig

Mange kvinder med kurver har svært ved at finde tøj, der passer godt på dem. Det er oftest fordi det tøj, der dominerer i butikkerne, er designet til en størrelse small eller medium -- og så bare lige forstørret op til større størrelser. Det betyder altså at pasformen og kroppens proportioner ikke bliver taget i betragtning.

Ikke desto mindre, så kan du sagtens finde tøj, der passer godt til dig, hvad end du bruger i størrelse. Læs med her for en lille guide til at komme igennem den mængde af tøj på nettet og i butikkerne, der ligger for dine fødder med en masse lækker mode.

Tøj i en One Size?

’One size fits all’ er et af de udtryk inden for mode, der nok er fjernest fra sandheden. Selvfølgelig er det let for tøjbutikker og mærker at sælge one size-tøj, for så slipper de for at graduere mønsteret, men så er det også de færreste, som tøjet faktisk sidder pænt på. Måske er du vant til at kigge lidt efter one size mærkatet, for den størrelse har det med at være løs og flagrende, men det er altså ikke en garanti for at det sidder pænt på dig.

Prøv hellere at finde tøj, der faktisk er din størrelse, og som sidder perfekt lige præcis på dig, ikke på alle andre kvinder i verden.

Hvilken slags tøj passer godt til min kropsform?

Det er lige præcis det, der er det rigtige spørgsmål. Kvinder med former og store kvinder har jo ikke bare én slags krop. Der er flere måder at være stor på, og det gælder om at kende din kropsform. Først og fremmest, hvad vil du gerne fremhæve ved din krop? Hvad er det, du elsker allermest? Find ud af det og find så det tøj der passer.

Hvad passer godt til æblefacon?

  • Har du store bryster, godt med mave, men en lille numse, så er det din mave du kan prøve at gemme lidt væk, mens du fremhæver dine bryster. Gå derfor i toppe og bluser, som ikke sidder stramt om din mave, og fokus kan du trække op på din barm, hvis trøjen har en flot udskæring eller fine detaljer på toppen.
  • Fremhæv også dine ben med stramme jeans, der ikke er lavtaljede, og husk nu at bruge kræfter på at finde den rigtige bh, så du får nok støtte.
  • Hvordan man tager sig ud, har også meget at gøre med, hvordan man har det med sig selv. Hvis du går rundt i en bh, der generer, så kan det altså ses.

Hvad passer godt til pærefacon?

  • Har du til gengæld den omvendte kropsform med en god numse, men smalle skuldre, så er en blazer et rigtig godt sted at starte til et hverdagslook eller til en fest.
  • Løse bukser er også ideelle og oftest også de bukser, der for alle mennesker er mest behagelige -- win/win for dig. Jeans, der poser, er nok ikke det heldigste valg, men føler du for skinny jeans, så giv også endelig det et forsøg.
  • Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas.

Hvad passer godt til timeglasfacon?

  • Er der en god balance mellem skuldre og hofter og en fin talje, så er det bare med at fremhæve den.
  • Vælg stramme, højtaljerede jeans og trøjer, der sidder stramt så dine kurver rigtig kan ses.
  • Løse bukser passer dig også godt, for de løse bukseben vil sørge for dine hofter ikke ser for brede ud.
  • Sidst men ikke mindst, gem nu ikke dine kurver væk i lange trøjer, der går ned over din numse.

Kan man finde smart tøj til store kvinder på nettet?

Ja, man kan finde virkelig meget på nettet. Det er oftest nemmere at finde tøj til store kvinder på nettet, for så har du et rigtig bredt udvalg og adgang til netbutikker, som måske specialiserer sig inden for plus size tøj, så det altså er den store kvinde med kurverne, der er modellen. I de virkelige butikker kan det også være langt sværere at overskue, hvilket tøj, der egentlig egner sig godt i de store størrelser. Så giv endelig nettet et forsøg – vi har her på siden også samlet et udvalg fra de bedste forhandlere.

Inspiration & Vejledning

Mangler du inspiration eller vejledning, så tag et kig på en af videoerne nedenfor -- vi er sikre på at de kan give dig nogle idéer og inspiration.

Inspiration: Tøj Til Store Kvinder

Få lidt lækker modeinspiration i videoen nedenfor.

Tøj til store kvinder - Yoek

Anmeldelser af Populære Plus-Size Tøjbutikker

I videoen nedenfor kan du se to kvinder som prøver og bedømmer tøj til store kvinder.

Women Try Plus-Size Clothes From Popular Stores

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

morgenkåbe

Morgenkåbe

Den letteste måde at komme ud af sengen på, er hvis man ved, at der venter et blødt og lækkert outfit, så snart man slipper

badekåbe

Badekåbe

I disse tider er der et stort fokus på selvforkælelse. Mindfulness, yoga, mindful eating, træning og fitness er blot nogle af de ting, der trender,

dunjakke dame

Dunjakker

Om vinteren kan det være svært både at se godt ud og at gemme sig tilstrækkeligt nok væk i varmt tøj til at man faktisk

sandaler

Sandaler

Man kan ikke komme igennem en sommer uden et par virkelig gode sandaler. Men et par flotte sandaler, der er gode til når du skal

ruskindsjakke

Ruskindsjakke

En uundgåelig trend i modebilledet i dag er ruskindsjakken. Den kan selvfølgelig se ud på mange forskellige måder, for det eneste kriterium er jo at

puma sko

Puma sko

Hvad enten du er sportsudøver eller bare nærer stor kærlighed til sneakers, så er Puma Sko et af de brands, du ikke kan undgå et

trøjer til kvinder

Trøjer til kvinder

Der findes et væld af forskellige slags trøjer til kvinder og din garderobe er garanteret fyldt til randen med bunker af dem. Indrømmet, nogle bruger

regnjakker

Regnjakker

Vi har alt for mange regnvejrsdage her i Danmark til ikke at have godt regntøj. Er du også typen, der hellere vil have våde bukser

hvide kjoler

Hvide kjoler

Til sommer er der ikke noget bedre end at tage en hvid kjole på, som kan matche den glød, vi får af solen. Der er