Tøj til store kvinder – sådan finder du det, der passer på dig

Mange kvinder med kurver har svært ved at finde tøj, der passer godt på dem. Det er oftest fordi det tøj, der dominerer i butikkerne, er designet til en størrelse small eller medium – og så bare lige forstørret op til større størrelser. Det betyder altså at pasformen og kroppens proportioner ikke bliver taget i betragtning.

Ikke desto mindre, så kan du sagtens finde tøj, der passer godt til dig, hvad end du bruger i størrelse. Læs med her for en lille guide til at komme igennem den mængde af tøj på nettet og i butikkerne, der ligger for dine fødder med en masse lækker mode.

Tøj i en One Size?

’One size fits all’ er et af de udtryk inden for mode, der nok er fjernest fra sandheden. Selvfølgelig er det let for tøjbutikker og mærker at sælge one size-tøj, for så slipper de for at graduere mønsteret, men så er det også de færreste, som tøjet faktisk sidder pænt på. Måske er du vant til at kigge lidt efter one size mærkatet, for den størrelse har det med at være løs og flagrende, men det er altså ikke en garanti for at det sidder pænt på dig.

Prøv hellere at finde tøj, der faktisk er din størrelse, og som sidder perfekt lige præcis på dig, ikke på alle andre kvinder i verden.

Hvilken slags tøj passer godt til min kropsform?

Det er lige præcis det, der er det rigtige spørgsmål. Kvinder med former og store kvinder har jo ikke bare én slags krop. Der er flere måder at være stor på, og det gælder om at kende din kropsform. Først og fremmest, hvad vil du gerne fremhæve ved din krop? Hvad er det, du elsker allermest? Find ud af det og find så det tøj der passer.

Hvad passer godt til æblefacon?

  • Har du store bryster, godt med mave, men en lille numse, så er det din mave du kan prøve at gemme lidt væk, mens du fremhæver dine bryster. Gå derfor i toppe og bluser, som ikke sidder stramt om din mave, og fokus kan du trække op på din barm, hvis trøjen har en flot udskæring eller fine detaljer på toppen.
  • Fremhæv også dine ben med stramme jeans, der ikke er lavtaljede, og husk nu at bruge kræfter på at finde den rigtige bh, så du får nok støtte.
  • Hvordan man tager sig ud, har også meget at gøre med, hvordan man har det med sig selv. Hvis du går rundt i en bh, der generer, så kan det altså ses.

Hvad passer godt til pærefacon?

  • Har du til gengæld den omvendte kropsform med en god numse, men smalle skuldre, så er en blazer et rigtig godt sted at starte til et hverdagslook eller til en fest.
  • Løse bukser er også ideelle og oftest også de bukser, der for alle mennesker er mest behagelige – win/win for dig. Jeans, der poser, er nok ikke det heldigste valg, men føler du for skinny jeans, så giv også endelig det et forsøg.
  • Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas.

Hvad passer godt til timeglasfacon?

  • Er der en god balance mellem skuldre og hofter og en fin talje, så er det bare med at fremhæve den.
  • Vælg stramme, højtaljerede jeans og trøjer, der sidder stramt så dine kurver rigtig kan ses.
  • Løse bukser passer dig også godt, for de løse bukseben vil sørge for dine hofter ikke ser for brede ud.
  • Sidst men ikke mindst, gem nu ikke dine kurver væk i lange trøjer, der går ned over din numse.

Kan man finde smart tøj til store kvinder på nettet?

Ja, man kan finde virkelig meget på nettet. Det er oftest nemmere at finde tøj til store kvinder på nettet, for så har du et rigtig bredt udvalg og adgang til netbutikker, som måske specialiserer sig inden for plus size tøj, så det altså er den store kvinde med kurverne, der er modellen. I de virkelige butikker kan det også være langt sværere at overskue, hvilket tøj, der egentlig egner sig godt i de store størrelser. Så giv endelig nettet et forsøg – vi har her på siden også samlet et udvalg fra de bedste forhandlere.

Inspiration & Vejledning

Mangler du inspiration eller vejledning, så tag et kig på en af videoerne nedenfor – vi er sikre på at de kan give dig nogle idéer og inspiration.

Inspiration: Tøj Til Store Kvinder

Få lidt lækker modeinspiration i videoen nedenfor.

Tøj til store kvinder - Yoek

Anmeldelser af Populære Plus-Size Tøjbutikker

I videoen nedenfor kan du se to kvinder som prøver og bedømmer tøj til store kvinder.

Women Try Plus-Size Clothes From Popular Stores

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

find det rigtige regntøj til børn så de holder sig tørre

Det flotte regntøj til børn

Søger du godt regntøj til børn nu vi desværre har alt for mange våde tider i Danmark? Hvad end det er forår, sommer, efterår eller

overgangsjakker til junior

10 flotte overgangsjakker til junior

Lækre overgangsjakker til junior er nødvendig både til forår/sommer som efterår. Her kan du vælge blandt det store udvalg af lette forårsjakker eller eller satse

brug det åndbare Mikk-Line regntøj til børn

Mikk-Line regntøj

Mikk-Line regntøj kan måske være svaret på regntøj der er godt til børnene og samtidig kommer til en fornuftig billig pris. Vejret i Danmark byder

find pajar dame jakker til vinterbrug

Pajar jakker til damer

En Pajar Cougar jakke eller anden model er det lækre og smarte valg til vinter. Med det canadiske mærke Pajar, får du jakker i samme