Vintage kjoler: kjolerne med historie

At være med på moden er en evig vekslen mellem at gå i det helt nye, at finde det avantgarde og kunne trække på historien. Vintage kjoler er i høj grad moderne og det har de været længe. Selve vintagestilen kan dække over mange stilarter. Ordet vintage betyder nemlig blot noget ældre af særlig god kvalitet og det der altså betegnes med vintage er den stil fra et bestemt år, der stadig er værd at bære. At skabe et look med vintage kjoler er en genopdagelse af historien og det kan være en udfordring, der er fantastisk moderne. Så læs med her for at få den nødvendige hjælp, når du skal købe den perfekte vintage kjole.

Hvorfor købe vintage kjoler?

Vintage kjoler kan alt. Hvad end du skal til et fint cocktailparty eller chille på stranden en sommeraften, så har tidens kvinder gjort det samme engang. Vi køber vintage kjoler og vintage i det hele taget for både at hylde moden fra de tidligere årtier, men også fordi vi i sidste ende ser op til stilikonerne, der satte dagsordenen før årtusindskiftet. Det er enestående at lege med de tidstypiske udtryk og forsøge at efterligne hollywoodstjernerne, musikerne og de andre celebrities. Hvad havde Marilyn Monroe, Debbie Reynolds og Audrey Hepburn på den røde løber? Hvad gik The Beatles’ kærester rundt i? Svaret er legendariske kjoler.

Allerede i 1965 blev vintage en ting. Gennem begyndelsen af 60’erne havde man sådan forsøgt at skabe en ny stil, men i 1965, hvis man virkelig ville have et outfit, der var unikt, så måtte man op på loftet og lede, og designerne fandt hurtigt ud af at skabe populære kjoler, der mindede om 30’ernes kjoler. Så det har altså længe været moderne at klæde sig i vintage, og i dag er det også en genial måde at skille sig lidt ud på.

Hvilke årtier er vintage kjoler fra?

Der er mange årtier at trække modeinspiration fra, men hvor er godt at begynde? Især vintage kjoler fra 1950’erne og 60’erne er højtelskede årtier at dykke ned i. Vintage kjoler fra 1950 betød de luftigste swing kjoler og de strammeste pencil skirts, mens 60’erne især huskes for farverige og korte minikjoler. Men også de tidligere årtier havde en hel masse at byde på og som i dag er anerkendt vintage fashion.

Der er vintage kjoler fra 1920 – de løse flapper kjoler uden talje, 1930’ernes lange silkekjole og begyndende forkærlighed for skulderpude, der fortsatte op gennem 40’erne, hvor især slå-om kjoler var på mode. Når du skal købe en vintage kjole er det derfor vigtigt at træffe en beslutning, for som du kan høre, er kjolerne meget forskellige.

Skal jeg gå efter vintage-inspirerede kjoler eller vintage kjoler?

Når du skal købe vintage kjoler er der to muligheder. Der er de faktiske vintagekjoler, som stammer fra det årti, du vil genopdage, og så er der de vintage-inspirerede kjoler. Det siger sig selv at det kan være både vældig svært og vældig dyrt at finde en swingkjole der rent faktisk stammer fra 50’erne medmindre man måske har en mormor med et godt klædeskab.

Efterspørgslen på vintage har gjort, at der også skabes en del kjoler, som blot er vintage-inspirerede. De kan være lige smukke og mere overkommelige i pris. Så det handler om dit budget, men også dit held. Nogle gange kan du være heldig at finde den perfekte vintage kjole i genbrug, andre gange må du i vintage butikker, hvilke der findes masser af i Århus og Odense såvel som i København eller du må søge online.

Hvad er fordelene ved at købe vintage kjoler online?

Når man står i en butik er udvalget begrænset og medmindre du er et omvandrende leksikon i vintage-fashion, kan det være udfordrende at vurdere, hvor vintage kjolen kommer fra. Når du skal købe vintage kjoler, er nettet derfor ret uundværligt. Her vil det oftest stå, hvilket årti kjolen kommer fra og det er nemt at sammenligne priser. Så er det blot at gå i gang med at søge efter den kjole og den stil du er faldet for. Det unikke look, som ingen andre kaster sig ud i, ligger lige for.

Vintage Kjoler Inspiration og Ideer (video):

I nedenstående videoer kan du se eksempler på forskellige vintagekjoler og få endnu mere inspiration og ideer til din egen kjole:

VLOG - GENBRUGS-SHOPPING & VINTAGE KJOLER - JOHANNES JULEKALENDER 2015

Vintage Brudekjoler

Mix vintage med highstreet for cool Nørrebro-stil - Rebecca Vera guider

Derfor skal du købe vintage!

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på reddit
Reddit
Del på email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

bruge de smarte halstørklæder til mænd

Smarte halstørklæder til mænd

Søger du et praktisk og smart halstørklæde til hverdagen? Halstørklæder helt ligesom et par herre læderhandsker, er en nødvendig på de regnfulde, blæsende og kolde

køb de lækre nytårskjoler til at skyde nytåret ind som kvinde

Nytårskjoler

Hvis du søger en flot nytårskjole til at springe ind i det nye år, har vi fundet et par af nye og populære styles. Du