Når man taler om trends, kan de være flyvske, kortlivede og udskiftet på ingen tid. Ikke desto mindre kan man vide sig sikker på, at en trend er helt solid, når den består tidens test og bliver et fænomen. Er der nogen modetrend nogensinde, der har gjort dette, så er det læderjakken. Læderjakken har været meget igennem, men dens popularitet overlever – og med god grund. Har du endnu ikke fået anskaffet dig en læderjakke eller har du brug for inspiration til at finde endnu en? Så læs med her for alt, hvad du skal vide.

Fransa Dame Læderjakke - Sort

Fransa Dame Læderjakke - Sort

Læderjakke fra Fransa med lange ærmer og kort krave. Rund hals. Lukkes foran med lynlås. Nitte detaljer ved krave, bagpå og på manchet. Stiklommer foran med lynlås. Giv dit elegante outfit et råt...

KR.1499.95
Mere info
BonA Parte Dame Læderjakke - Sort

BonA Parte Dame Læderjakke - Sort

Læderjakke fra BONA PARTE. Bikerjakken har revers og lynlåslukning. Lynlås detalje nederst på ærmerne og stiklommer med lynlås. Spænder nederst. Blød læder kvalitet, som kun bliver blødere og...

KR.2499.95
Mere info
Denim Hunter Dame Læderjakke - Sort

Denim Hunter Dame Læderjakke - Sort

Læderjakke fra DENIM HUNTER med asymmetrisk lynlås. Lommer foran med lynlås. Revers. Normal pasform. Style til en let og feminin kjole - fuldend looket med et par støvler.

KR.1399.97
Mere info
Mads Nørgaard Læderjakke JIFF

Mads Nørgaard Læderjakke JIFF

Meget blød og lækker læderjakke fra Mads Nørgaard i 100% fårelæder. Læderjakken er i et enkelt, stilrent og klassisk design. Jakkemodellen hedder Black Jiff Leather Jacket.

KR.2500.00
Mere info
Cream Dame Adeline læder jakke - Sort

Cream Dame Adeline læder jakke - Sort

Adeline læder jakke fra Cream med asymmetrisk lynlås-lukning. Stiklommer foran med lynlås. Broderi og nitte detaljer. Lynlås detalje ved ærmerne. Revers. Tætsiddende pasform. Indvendigt foer. Giv...

KR.2999.95
Mere info
Dranella Dame Læder jakke - Brun

Dranella Dame Læder jakke - Brun

Læder jakke fra Dranella som lukkes med lynlås. Stiklommer og skjulte lommer foran med lynlåslukning. Høj hals og figursyet pasform. Perfekt til et råt outfit eller feminin kjole og flade sko.

KR.749.99
Mere info

Hvilke typer af læderjakker findes der?

Som du nok kan høre på læderjakkens mange personligheder, findes der mange forskellige typer af en læderjakke, både mht. farve, materiale og type. Der findes selvfølgelig jakker af ganske almindeligt læder i brun og sort, hvor læderet kommer fra dyrets ydre hud. Herunder findes mange forskellige slags læder afhængigt af hvordan man behandler huden – deriblandt nubuck, anilin og kernelæder og ruskind, som laves af de inderste hudlag og har en ru overflade. Derudover er jakker af imiteret læder også rigtig populære – både for dem, der af årsager ikke ønsker at gå klædt i dyr og dem, som gerne vil spare lidt penge. Læder kan selvsagt være lidt af en investering og syntetiske fibre er oftest et billigere alternativ. Jakketypen er også helt afgørende for looket. Til mænd ses oftest netop bomber jakken, hvor kraven er i fokus og snittet helt lige. Til kvinder er især ruskindsjakken i biker stil populær. Denne er kort, har mange detaljer og en skæv lynlås. Dog findes begge jakketyper til begge køn, da læderjakken generelt er en unisex trend.

Hvilken farve læderjakke skal jeg vælge?

De mest naturtro og altså de jakker, som går mindst igennem fra dyrets hud til den færdige jakke, det er de jakker, som er brune og sorte. Disse fremstår ikke syntetiske, selvom der stadig skal en del bearbejdning til for at det kan tåle vind og vejr og ikke er så stift. Men læder kan altså yderligere indfarves, så du kan også få læderjakker i andre farver. Blandt de mest populære, finder du helt klart den røde læderjakke. Denne giver virkelig edge til dit outfit. Også farver som lyserød og blå ses meget i modebilledet, så vil du virkelig være bold er det bare med at afprøve nogle af disse farver.

Hvad passer godt til læderjakker?

Fordi en læderjakke er forbundet med så mange lettere intimiderende grupper, giver det et særpræget cool look at have en læderjakke på. Vil du gerne se og føle dig lidt badass, så er læderjakken helt klart vejen frem. Ikke desto mindre kan læderjakken også sagtens udtrykke andet afhængig af hvordan du styler den. Også Hollywood er stadig helt med på, hvor fede læderjakker er. Til mænd er det et casual look, hvis du ganske simpelthen tager læderjakken udover en t-shirt og matcher med et par rå jeans. Til kvinder kan der virkelig skabes noget feminint med en farvet ruskindsjakke til en blomstret kjole. Eller du kan gøre noget helt andet og finde din egen stil med denne fantastisk alsidige jakke.

Hvad er læderjakkens historie?

Læderjakkens popularitet går helt tilbage til begyndelsen af 1900, hvor den blev brugt af mænd i flyvevåbnet. Disse blev lavet af brunt læder og gik under navnet ‘flight jackets’. Under 2. verdenskrig blev selvsamme type jakke kaldt for bomberjakker. Det var især jakkerne evne til at holde piloternes kroppe varme, der var vigtige. Efter 2. verdenskrig blev læderjakken populær blandt folket, fordi den så mange gange blev set brugt i Hollywood film, at den simpelthen blev et ikon. Film som Night Passage, Indiana Jones og Grease er alle eksempler, hvor hovedkaraktererne er badass med en læderjakke på. Også flight jacket-typen, som set i Top Gun, er stadig fashionable, netop på grund af filmen, for Tom Cruise er for kvinder ikke til at stå for i den jakke. Foruden at være cool i Hollywood, har jakken været associeret med en række grupper, som både har givet jakken et positivt og negativt rep. Fx er grupper som rednecks, motorcyklister, mobsters, goths og metalheads alle forbundet med at have læderjakke på delvist for at se intimiderende ud.

Guide & Inspiration

How To Style – Læderjakken

How to style – Læderjakken | Hvordan styler man en klassiker? | Zalando

Zizzi Læderjakke