Ruskindsjakke

En uundgåelig trend i modebilledet i dag er ruskindsjakken. Den kan selvfølgelig se ud på mange forskellige måder, for det eneste kriterium er jo at den skal være lavet af det lækre ruskind. Ikke desto mindre ser ruskindsjakken, i hvert fald til damer oftest ud på en helt bestemt måde. Lynlåsen er skrå og der er lommer der kan lukkes med lynlåse også. Kraven er en stor, reverskrave og der er gerne flere små knapper og sølvdetaljer. Der er tale om en læderjakke, så det, der gør den helt speciel og rå, er netop alle detaljerne. Er du endnu ikke helt med på trenden, så læs med og bliv både overbevist om, at en ruskindsjakke tit er det bedste valg, og få alt det at vide du har brug for.

BonA Parte Dame Ruskindsjakke - Cognac

BonA Parte Dame Ruskindsjakke - Cognac

Ruskindsjakke fra BONA PARTE med revers. Krave med trykknapper. Asymmetrisk lynlåslukning. Lommer samt ærmer med lynlås. Blød kvalitet. Ruskindsjakken fra BONA PARTE har normal pasform.

KR.1499.95
Mere info
BonA Parte Dame Ruskindsjakke - Olivengrøn

BonA Parte Dame Ruskindsjakke - Olivengrøn

Ruskindsjakke fra BONA PARTE med revers. Krave med trykknapper. Asymmetrisk lynlåslukning. Lommer samt ærmer med lynlås. Blød kvalitet. Ruskindsjakken fra BONA PARTE har normal pasform.

KR.1499.95
Mere info
Gestuz ruskindsjakke KINSEY

Gestuz ruskindsjakke KINSEY

Super flot ruskindsjakke fra Gestuz i modellen: KINSEY.. Materiale: 100% Ruskind.

KR.2999.00
Mere info
Gestuz ruskindsjakke JOYA

Gestuz ruskindsjakke JOYA

Ruskindjakke med masser af fede detaljer fra Gestuz i modellen: JOYA.. Materiale: 100% Ruskind.

KR.3999.00
Mere info
Gestuz ruskindsjakke

Gestuz ruskindsjakke

Meget smuk ruskindsjakke fra det daske designerfirma Gestuz. Jakken er lavet af 100% ruskind og er meget gennemført og pæn. Denne jakke har du for livet.

KR.3499.00
Mere info
Gestuz ruskindsjakke MIRABEL

Gestuz ruskindsjakke MIRABEL

Meget smuk ruskindsfrakke fra det danske mærke Gestuz. Frakken er fremstillet af 100% ruskind fra ged.

KR.3499.00
Mere info

Hvordan blev ruskindsjakker populære?

Læderjakken har været populær nærmest lige siden de første brune flight jackets blev brugt i flyvevåbenet tilbage i begyndelse af 1900. På grund af dens hårde ydre er læderjakken gennem tiden blevet associeret med forskellige grupper af mennesker. Ruskindsjakken har ikke nogen negativ association på samme måde og derfor er det blevet et populært alternativ til læderjakken. Ruskind er stadig en type læder, hvor overfladen blot er ru og kradset. Man får den fra underhuden og derfor er det en del blødere end almindeligt læder. Det er altså mindre holdbart, men udstråler en helt anden soft vibe. Det giver jakken en af de egenskaber, der er allerbedst: Nemlig at den fungerer som en god jakke både til indendørs og udendørs brug og som både kan bruges som forårsjakke og sommerjakke, og når det bliver lidt koldere. Når du skal vælge en jakke, der både kan passe til indenfor og udenfor er en ruskindsjakke altså nærmest uundværlig.

Hvilken farve ruskindsjakke skal jeg vælge?

Den mest almindelige ruskindsjakke er den sorte. Jakken fås dog i alle mulige farver, hvor også lysebrun og rød, er rigtig populære. Men lysebrun virker mere naturligt, er rød en farve, som bringer ekstra power til jakken. Andre lyse farver er også at finde, og det kommer helt an på, hvad du stilmæssigt er til. Det vigtigste er blot at huske, at din nye ruskindsjakke bliver velkendt i din garderobe, så husk at overveje nøje, om du vil køre den klassiske stil eller tør udfordre konventionerne.

Kan man få ruskindsjakker til herrer?

Det kan man selvfølgelig sagtens. Mens de fleste ruskindsjakker til kvinder som beskrevet er formet som en bikerjakke, er mange ruskindsjakker til mænd formet mere i bomberjakke stil. Også disse er helt vildt populære og giver et virkelig urban og råt look, så der er ingen grund til at du som mand ikke også hopper med på denne fantastiske trend.

Hvordan renser jeg en ruskindsjakke?

Fordi en ruskindsjakke er lavet af underhuden, er den ret udsat og bliver rimelig nemt beskidt. Det er der heldigvis råd for.

  • Hvis din jakke blot er en smule beskidt kan du bruge en ruskindsbørste til lige så stille at børste den ren. Spray den gerne med ruskindsbeskyttelse herefter for at beskytte læderet.
  • Er der pletter på din jakke, kan du bruge et såkaldt ruskindsviskelæder til at viske pletterne væk. Det kan tage lidt tid, så det er vigtigt du er tålmodig og ikke presser for hårdt på læderet, for det er ret skrøbeligt.
  • Til svære pletter kan du også bruge en eddikeopløsning, hvor du blander en del eddike med 2 dele vand. Gør så en klud en lille smule våd med blandingen og dup på pletterne.

Det kan lyde en smule besværligt, og det er selvfølgelig mere udfordrende end bare at smide det i vaskemaskinen. Ruskind er dog så sart at det kan gå i stykker, hvis du gør det. Så så er det bedre at bruge lidt ekstra tid, så din jakke ikke går i stykker. Er du veganer eller på budget, kan man også finde mange fine ruskindsjakker i fake ruskind. De kan være rigtig flotte, men er selvfølgelig ikke af samme kvalitet. Til gengæld kan de oftest godt holde til at komme i vaskemaskinen. Har metoden at rense ruskindsjakker på ikke skræmt dig væk, så er det altså bare med at komme af sted og ud og finde din nye bedste jakke.

Guide & Inspiration

Sommer Lookbook -- Pieces Ruskindsjakke


Vero Moda Ruskindsjakke
SmartGirl Look - Vero Moda jakke, Mbym top, G-Star nederdel og Gardenia sandal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on email
Email

Fik du læst...?

Tjek også disse spændende indlæg ud:

morgenkåbe

Morgenkåbe

Den letteste måde at komme ud af sengen på, er hvis man ved, at der venter et blødt og lækkert outfit, så snart man slipper

badekåbe

Badekåbe

I disse tider er der et stort fokus på selvforkælelse. Mindfulness, yoga, mindful eating, træning og fitness er blot nogle af de ting, der trender,

dunjakke dame

Dunjakker

Om vinteren kan det være svært både at se godt ud og at gemme sig tilstrækkeligt nok væk i varmt tøj til at man faktisk

sandaler

Sandaler

Man kan ikke komme igennem en sommer uden et par virkelig gode sandaler. Men et par flotte sandaler, der er gode til når du skal

regnjakker

Regnjakker

Vi har alt for mange regnvejrsdage her i Danmark til ikke at have godt regntøj. Er du også typen, der hellere vil have våde bukser

puma sko

Puma sko

Hvad enten du er sportsudøver eller bare nærer stor kærlighed til sneakers, så er Puma Sko et af de brands, du ikke kan undgå et

trøjer til kvinder

Trøjer til kvinder

Der findes et væld af forskellige slags trøjer til kvinder og din garderobe er garanteret fyldt til randen med bunker af dem. Indrømmet, nogle bruger

hvide kjoler

Hvide kjoler

Til sommer er der ikke noget bedre end at tage en hvid kjole på, som kan matche den glød, vi får af solen. Der er